‘POEZIJOM GOVORIM’ Bogat program obilježavanja Svjetskog dana poezije ove subote

Udruga Ritam misli Varaždin i ove godine organizira mali pjesničko glazbeni maraton ‘Poezijom govorim’, čime će obilježiti Svjetski dan poezije.

Idejni začetnici projekta, Ljubica Ribić i Milan Novak, u želji da u gradu umjetnosti i poezija dobije svoj značaj, odlučili su 2017. godine započeti sa spomenutim projektom te su održali uspješan program u kojem je sudjelovalo više od 130 autora, glazbenika , glumaca i pjesnika. Uspjeh prošlogodišnjeg pjesničko glazbenog maratona je dakako bio poticaj da se održi i ove godine te se pretvori u prepoznatljiv program na kulturnoj sceni grada.

Ove, 2018. godine, program će se održati 24. ožujka s počekom u 11 sati na Trgu Miljenka Stančića ili (u slučaju lošeg vremena) u svečanoj dvorani Županijske palače.

U samom programu sudjelovat će pjesnici i glazbenici iz mnogih gradova Hrvatske i Slovenije. Nakon pjesničko glazbenog maratona prisutni pjesnici će posaditi ‘pjesničko drvo’ na Trgu Matije Gupca i time obilježiti buđenje proljeća i ljepotu riječi povezani u harmoniju čula.

– Pozivamo građane da nam se pridruže i s umjetnicima proslave novo buđenje prirode i nove izvore nadahnuća – stoji u najavi događaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije