PREMIJERA Biografska drama ‘Lyndon B. Johnson’ od četvrtka u Kinu Gaj!

Novi mjesec Kino Gaj započinje odličnom biografskom dramom ‘Lyndon B. Johnson’, a glavnu ulogu u filmu nosi poznati američki glumac Woody Harrelson. Režiju potpisuje Rob Reiner.

Film će se u varaždinskom gradskom kinu prikazivati u tri navrata, od 1. do 3. ožujka, a početak je u svim terminima u 18 sati.

Cijena ulaznice je 20 kuna, a dobna granica je 12 godina.

Više o filmu ‘Lyndon B. Johnson’

Nakon što je moćni senator Lyndon Johnson 1960. godine izgubio predsjedničku nominaciju na demokratskoj konvenciji od senatora Johna F. Kennedyja, pristao je biti potpredsjednički kandidat svom mladom rivalu. Međutim, nakon što pobijede na izborima, unatoč njegovom pozamašnom političkom iskustvu i lukavim instinktima, Johnson se nađe u sporednoj ulozi kao Potpredsjednik SAD-a.

Ipak, sve se mijenja dana 22. studenog 1963. godine, nakon izvršenog atentata na Kennedyja kada Johnson, sa svojom odanom suprugom Lady Bird, iznenadno postaje vođa “najveće nacije na svijetu”. Dok narod oplakuje svog idola, Johnson se nalazi u sukobu s dugogodišnjim savjetnikom, državnim odvjetnikom Bobbyjem Kennedyjem i nekada svojim mentorom iz Georgije, senatorom Richardom Russellom u vezi poznatog Zakona o građanskim pravima 1964. godine…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije