NAJAVA Predstava ‘Lolita’ 12. siječnja na daskama varaždinskog HNK

U petak, 12. siječnja, u varaždinskom HNK gostuje teatar Madlenianum iz Zemuna sa predstavom ‘Lolita’ u režiji Jovane Tomić.

Predstava je nastala prema romanu rusko-američkog književnika Vladimira Nabokova, a počinje u 20 sati na Sceni Zvonimira Rogoza.

– U cijelom svijetu su kroz film, kroz dramu i kroz balet postojale brojne izvedbe ove priče o tridesetosmogodišnjem profesoru književnosti Humbertu Humbertu koji se zaljubljuje u dvanaestogodišnju Dolores Haze čiji je nadimak Lolita (nimfica). Lolita je kćerka Humnbertove stanodavke kod koje iznajmljuje sobu. On svoju zaljubljenost u nju racionalno definira kao buđenje uspomene na svoju prvu ljubav iz dječačkih dana, Anabel, koja je umrla od tifusa. Kad stanodavka Charlotte pogine, s obzirom da ju je Humbert oženio, on preuzima starateljstvo nad Lolitom sa kojom kreće na svojevrstan road trip po Americi – stoji u najavi predstave.

Prvi suradnici Jovane Tomić su dramaturg Dimitrije Kokanov, kostimograf Darinka Mihajlović i koreograf Maja Kalafatić. Glumačku ekipu u ulozi Humberta predvodi Bojan Žirović, a u naslovnoj ulozi publika će gledati Anu Mandić. Ostale uloge dodijeljene su Irmi Milović i Peđi Marjanoviću.

Projekt ‘Lolita’ izabran je na natječaju ‘Madlenianuma’ koji je bio namijenjen mladim kazališnim stvaraocima, a podržalo ga je i Ministarstvo kulture Republike Srbije kao jednu od značajnih predstava mladih autora u 2015. godini.

‘Madlenianum’ je kazalište koje je spremno za provokaciju koju su mladi autori ponudili svojom idejom da realiziraju Nabokovljevo djelo na sceni.

Zbog smanjenog broja sjedala i velikog interesa, iz varaždinskog HNK pozivaju publiku da svoje ulaznice rezervira na vrijeme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije