NOĆ KAZALIŠTA Proučite bogat program koji vas čeka 25. studenoga! Ulaz besplatan

U subotu, 25. studenoga, HNK u Varaždinu priprema bogat program – besplatan za sve zainteresirane – u sklopu manifestacije Noć kazališta, koja se po deveti puta održava u Hrvatskoj.

Program će se, malo neobično s obzirom na naziv manifestacije, odvijati tijekom cijeloga dana, već od prijepodnevnih sati.

Tako u 11 sati na Velikoj sceni građani imaju prilike zaviriti iza kulisa predstave, u proces njezina stvaranja. Odabrana je predstava ‘Palikuće’ redatelja Ivice Kunčevića nastala po djelu Maxa Frischa. Ovoga puta tu neće biti glumci, već će zainteresirani moći vidjeti kako funkcionira proba tehnike i rasvjete te porazgovarati s redateljem i tehničkim timom.

Istovremeno, u 11 sati, u Dvorani 72 Dubravko Torjanac održat će Lutkarsku radionicu za djecu.

I treći program odvijat će se paralelno s prva dva, a to je božićni koncert Zbora i orkestra Glazbene škole u Varaždinu pod nazivom ‘Pripremamo se za Božić’. Održat će se u Velikoj koncertnoj dvorani.

U 16 sati u Klubu Europa media Kazališni studio mladih HNK u Varaždinu, pod umjetničko-pedagoškim vodstvom Renate Eldan, predstavit će svoju produkciju. Skupina Frendići izvest će ‘U mir i ljubav vjerujem’, a skupina Trepavice ‘Nikad nije kasno’. Besplatne ulaznice mogu se podići na blagajni kazališta.

Jagoda Kralj Novak izvodi svoj cabaret ‘Singerica’ u 18 sati na Sceni Zvonimira Rogoza. Ulaznica više nema, jer su u goste pozvane radnice tvrtke Kamensko i predstava će biti igrana za njih.

U 20 sati u Velikoj koncertnoj dvorani slijedi Koncert mladih solista. Nastupaju sopranistica Gabrijela Deglin iz Glazbene škole u Varaždinu, i ukrajinski tenor Roman Mamontov, a sve to uz klavirsku pratnju Vesne Leljak.

Naposljetku, u 22 sati u Rogozu počinje funk soul jazz koncert sastava The Playboys.

Osim svega nabrojanoga, od 10 do 17 sati u predvorju Velike koncertne dvorane i Velike scene bit će postavljena izložba plakata Borisa Bućana koje je poznati autor radio za HNK u Varaždinu.

Također, građani će uz pratnju u tri termina moći razgledati dvorane varaždinskog Kazališta: u 12, 13 i 16 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije