‘GOSPON LOVAC’ Urnebesna komedija ove nedjelje u varaždinskom HNK

U nedjelju, 19. studenog, u 19.30 sati na Velikoj sceni varaždinskog HNK izvest će se predstava ‘Gospon lovac’, urnebesna komedija Georgesa Feydeaua u režiji Tomislava Pavkovića.

‘Gospon lovac, kongenijalna adaptacija prevoditelja Gerića i redatelja Violića komada ‘Idem u lov!’, francuskog komediografa Georgesa Feydeaua, rezultirala je antologijskom predstavom hrvatskog glumišta u izvedbi ‘Teatra u gostima’.

Tekst dominantno temeljen na motivima bračne nevjere, pokušajima neodvojivog i kontinuiranog laganja, stvara fascinantno preciznu mrežu odnosa sazdanih na zabunama, višku/manjku informacija, mrežu minuciozno i geometrijski osmišljenu do najmanjih detalja.

Ta mreža odnosa rezultira briljantnim komičkim zapletom i dovodi ova dramska lica u situacije u kojima se zasigurno nitko ne bi volio naći.

Prštava verbalna komika, kojoj itekako doprinosi smještanje u Agram grad prvog desetljeća 20. stoljeća, nostalgično priziva duh dobrih starih vremena prispodobiv onome iz filma ‘Tko pjeva, zlo ne misli’ u kojem je Relja Bašić, dugogodišnji voditelj ‘Teatra u gostima’ ostvario jednu od svojih najboljih uloga, onu gospona Fulira, na zamahu kojeg je i nastao njegov parnjak iz ovog komada, doktor Feller’, stoji u najavi predstave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije