KONCERT U MRAKU Djela Padovca i Smareglije doživite u Rogozu na drugačiji način

U subotu, 4. studenoga, na Sceni Zvoninimira Rogoza u varaždinskom HNK-u bit će održan ‘Koncert u mraku’. Početak je u 19.30 sati, a ulaz je besplatan.

Riječ je o koncertu koji se održava u sklopu programa pod nazivom ‘Dani Padovca’, kojeg organizira Koncertni ured Varaždin. Drugi koncert, pod nazivom ‘Glazba u sumrak’, najavljen je za 18. studenoga.

Na ‘Koncertu u mraku’ nastupaju Jelena Štefanić (sopran), Sofija Cingula (mezzosopran), Vojin Perić (glumac), Ivana Godec Vinceković (klavir) i Darko Rušec (gitara).

– Dvojica hrvatskih skladatelja, Ivan Padovec i Antonio Smareglia, dijele istu sudbinu: pred kraj života izgubili su vid. Koncertni program sastoji se od solo pjesama tih autora. Prošlogodišnji provjereni koncept, u kojem će dio koncerta biti održan u potpunom mraku, autori i izvođači nastavljaju i ove godine čime publici omogućavaju percepciju glazbe lišenu velikih vizualnih podražaja i efekata – upravo onako kako su je osjećali i njeni autori kad su je, krajem života, stvarali i izvodili – stoji u najavi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije