VIDEO/FOTO 4 godišnja doba za 3 klavira: Energične solo točke oduševile publiku

Pijanisti Matej Meštrović, Matija Dedić i Hakan Ali Toker jučer su u prepunoj koncertnoj dvorani varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta završili turneju ‘4 godišnja doba za 3 klavira’.

Već sam naslov otkrivao je i najpovršnijim poznavateljima Vivaldija kako se radi o uistinu specifičnoj izvedbi djela baroknog majstora, a oni koji su jučer i bili u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu doživjeli su nov pristup Vivaldijevom remek-djelu.

I sam Matej Meštrović, autor projekta ‘4 godišnja doba za 3 klavira’, pozivom publici da fotografiraju, objavljuju na društvenim mrežama, ‘šeraju’ i ‘lajkaju’, plješću nakon svake stavke bez zadrške, dao je naslutiti kako će varaždinska publika dobiti nesvakidašnji glazbeni poklon koji odudara od ustaljenih koncertnih normi.

Prije ‘tri klavira’ pred publikom je, kao svojevrsno zagrijavanje, nastupio američki pijanist Matthew Mayer te je odsvirao svoja tri djela: Beyond, Dreams i Stars on 123.

Na scenu su nakon njega stupile glavne zvijezde, Matej Meštrović, Matija Dedić i Hakan Ali Toker, te su na tri klavira, a u nekim stavkama na dva klavira i hamonici koju je tad u ruke uzeo Hakan Ali Toker, odsvirali Vivaldijeva Četiri godišnja doba.

Mogli bismo reći da je publika slušala tri Vivaldija: klasičnog, svima znanog Vivaldija, Vivaldija u kojem je glavna figura, violina, zamijenjena novim rješenjima, harmonikom i klavirom, te Vivaldija u rukama vrsnih improvizatora.

Upravo su energične solo točke, svaki pijanist odsvirao je jedan solo stavak, najviše oduševile publiku, a ponajviše ih se dojmila izvedba Hakana Ali Tokera, koji je i nakon solo izvedbe, ali i po završetku koncerta, nagrađen nešto glasnijim pljeskom no ostali pijanisti.

Točka na i fantastičnog koncerta bio je završni nastup četvorice pijanista na dječjem cimbalu! Tim činom ‘otkačena’ izvedba baroknog majstora Vivaldija privedena je kraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije