HNK U VARAŽDINU Tjedan u znaku Festivala letećih gitara i četiriju predstava

U utorak, 10. listopada, u 19,30 sati na Velikoj sceni na rasporedu je predstava Ödöna von Horvátha ‘Hotel Bellevue’, redatelj je Ivan Plazibat. Ulaznice su dostupne u slobodnoj prodaji i na iskaznice Kluba prijatelja Kazališta.

U srijedu, 11. listopada, u 19 sati na Sceni Zvonimira Rogoza možete pogledati produkciju Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu, koji vodi Ana Krčar Velimirović.

Dan kasnije, u četvrtak, 12. listopada, u 20 sati, na Sceni Zvonimira Rogoza na rasporedu je još jedna izvedba predstave ‘Malo blago’ Elaine Murphy, redatelja Tomislava Pavkovića. Ulaznice u slobodnoj prodaji i na iskaznice Kluba prijatelja Kazališta.

Nastavljaju se i izvedbe nove predstave ‘Nema života na Marsu’, autorice Une Vizek i redateljice Marine Pejnović, čija je premijera održana ove kazališne sezone. Nju možete pogledati u utorak, 17. listopada, u 20 sati, na Scena Zvonimira Rogoza. Ulaznice su u slobodnoj prodaji i na iskaznice Kluba prijatelja Kazališta.

U danima koji slijede HNK će okupirati Festival letećih gitara. Organizator je Turistička zajednica Varaždinske županije. Ulaznice za koncerte su u slobodnoj prodaji.

Tako je u petak, 13. listopada, u 20 sati na rasporedu otvorenje, a odmah potom, u 20:30, koncert Eric Gales Banda. U 22 sata u Rogozu počinje Jam session.

U subotu, 14. listopada, program počinje u 12:15 u Rogozu, radionicom ‘Moderna rock gitara i njeno mjesto u popularnoj američkoj glazbi’, koju vodi Yogi Lonich.

U 13:30, također u Rogozu, na rasporedu je radionica ‘Gitara, glas i banjo u country/western glazbi’, vodi je Zack Dust.

Navečer, s početkom u 19 sati, na Velikoj sceni održat će se projekcija filma ‘Philadelphia Jerry Ricks’ o poznatom američkom blues-glazbeniku.

Naposljetku, u 20 sati na Velikoj sceni počinje koncertna večer. Nastupaju Yogi Lonich i Robert Vnuk & Friends, a oko 21:30 Zack Dust i Jura Geci.

I ova večer bit će zaokružena jam sessionom u Rogozu, čiji je početak planiran za 23 sata.

Nedjelja, 15. listopada, također počinje radionicama. U 13 sati u Rogozu Nenad Resnik vodi radionicu ‘Blues/jazz gitara i njezin kontekst u modernoj glazbi’.

U 14:30 sati u Rogozu još jedna radionica, ‘Klasična gitara’ Ninoslava Plantaka.

U 18 sati u foajeu Velike scene bit će postavljena Izložba domaćih graditelja gitara.

U 19 sati na Velikoj sceni nastupa sastav The Farpont station, u 20 sati Ratko Zajec & ZZ Quartet, a u 21 sat koncert ima United Flying Guitar Forces.

I opet se završava jam sessionom u Rogozu.

Blagajna HNK posluje od ponedjeljka do petka od 10-12 i od 18-19:30 sati, subotom od 10-12 i jedan sat prije početka predstave ili programa, nedjeljom samo na dan predstave ili programa jedan sat prije početka. Telefon 042/214 688 (kućni 203), 042/200 250, e-mail blagajna@hnkvz.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije