Ivančani prilagodili Povjestice učenicima s teškoćama u čitanju i razumijevanju

Povjestice Augusta Šenoe, knjigu prilagođenu učenicima s teškoćama u čitanju i razumijevanju, predstavile su na Proljetnoj školi školskih knjižničara u Trogiru Draženka Stančić, školska knjižničarka Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, i Ivana Tolj, izvršna urednica nakladnika knjige Alfa.

Knjiga je izazvala snažno zanimanje školskih knjižničara stoga što je riječ o metodičkom izvoru koji je deficitaran na hrvatskom i uopće svjetskom nivou.

Riječ je o preradi obaveznog lektirnog naslova koju su za učenike s teškoćama u čitanju i razumijevanju teksta napravili učenici ivanečke osnovne škole s izraženijim jezičnim kompetencijama vođeni timom stručnih suradnica i učiteljica.

U preradu je u prvotnom radu na projektu bilo uključeno 23 učenika i 10 učiteljica i stručnih suradnica.

On se sastojao od sažimanja tekstova i njihovog ilustriranja.

Potom su se u projekt uključili i 13 učenika i 2 učiteljice koji su radili na prijevodu tekstova na njemački i engleski jezik.

Povjestice su objavljene u tiskanoj verziji, a u planu je i objava na digitalnoj Alfinoj platformi na kojoj će biti objavljeni i prijevodi i niz drugih sadržaja vezanih uz ovaj projekt.

Knjiga će biti predstavljena i početkom svibnja u ivanečkoj kino dvorani za učitelje hrvatskog jezika, školske knjižničare naše županije i svu zainteresiranu javnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije