Raymond Rojnik dobitnik francuskog odličja za doprinos obogaćivanju kulture

Raymondu Rojniku, ravnatelju Koncertnog ureda u Varaždinu, u utorak, 14. veljače, u 17 sati u Gradskoj vijećnici, bit će uručeno visoko priznanje Francuske Republike, odličje Viteza reda Umjetnosti i književnosti.

Istaknutom varaždinskom djelatniku u kulturi, odličje koje se dodjeljuje za ‘značajan doprinos obogaćivanju francuske kulturne baštine’ će uručiti NJ.E. Philippe Meunier, veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj.

Podsjećamo, Francuska je bila zemlja-partner 45. Varaždinskim baroknim večerima 2015. godine koje su bile dio francuskog festivala Rendez vous, a Raymond Rojnik se kao izvršni organizator festivala istaknuo svojim radom i suradnjom sa izvođačima iz Francuske.

Nadalje, već 10 godina traje intenzivna suradnja Grada Varaždina, odnosno Koncertnog ureda s Francuskom na polju jazza, rocka, alternativne i moderne glazbe, kao i šansone čemu je značajno pridonio svojim radom Raymond Rojnik.

Uz gradonačelnika Gorana Habuša i predsjednika Gradskog vijeća Josipa Heheta svečanosti uručenja odličja u Gradskoj vijećnici prisustvovat će pedesetak uglednika.

Među dobitnicima odličja Viteza reda Umjetnosti i Književnosti su također poznati svjetski umjetnici Leonardo DiCaprio, Rudlof Nureyev, David Copperfield, Maria Schneider, George Clooney, Kylie Minogue i drugi. Od hrvatskih umjetnika odličje su dobili slikar Josip Vaništa, pjevačica Tereza Kesovija, redatelj Ivica Buljan te varaždinska muzikologinja Zdenka Weber.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije