FOTO ‘Točka na i’: Gomilanje i nizanje stvari, potreba za skladom i kontrast

U utorak, 29. studenog, s početkom u 19 sati u Galerijskom centru Varaždin otvorena je izložba Josipe Štefanec i Miroslava Pisonića pod nazivom ‘Točka na i’.

Gomila istih, osim što gradi kružni objekt, gradi i koncept. Tako autorica postavlja vješalicu na kojem je nagomilana odjeća, koja podsjeća na čekaonicu, a stvara osjećaje nemira, iščekivanja, napetosti i nervoze.

Autorica Josipa Štefanec upozorava na problematiku gomilanja stvari, otpada, negativnih emocija, na otuđenost i slično, dok s druge strane autor Miroslav Pisonić stvara liniju papuča izrađenih od vojne uniforme i mekog bijelog platna te stvara kontrast – sukob, nemir i strah zbog vojnih motiva te osjećaj sigurnosti, mekoće i ugodnosti zbog motiva papuča, koje su karakteristične za mirnu kućnu atmosferu.

– Sakoi, veste, ogrtači, rukavice iz jednog rada te papuče iz drugog samo govore o činjenici da poruka i problematika kojom se ova izložba bavi nije ništa drugo nego problematika po mjeri čovjeka. Univerzalno traganje za skladom, mirom kojemu je na putu svakodnevno stresno življenje govori da ‘točka na i’ i ‘linija’ nisu elementi koji se razilaze nego upravo suprotno, nadopunjuju se – kažu autori.

Izložba će biti otvorena do 5. prosinca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije