Varaždinska zbirka Speculum zatvorit će ovogodišnji Interliber u Zagrebu

Publikacija knjige poezije Speculum jedan od najznačajnijih varaždinskih kulturnih dosega posljednjih godina, a potvrđuje se to i činjenicom da ovogodišnji Interliber, najveći međunarodni sajam knjiga u ovom dijelu Europe, koji se održava na Zagrebačkom Velesajmu od 8. do 13. studenog, svoj službeni program završava upravo predstavljanjem zbirke Speculum ‘Ljubav opstoji’.

Zbirka će se predstaviti u nedjelju, 13. studenog u 17.30 sati u paviljonu 6. Ovo je po prvi puta da je nekom varaždinskom literarnom izdanju (ili izdavaču) ukazana čast ne samo sudjelovati na sajmu, već i službeno zatvoriti sajam, zaključnog dana kada je frekventnost ljubitelja knjige i književnosti – najveća.

Dokaz je to ne samo kvalitetnog izdavačkog promišljanja Modernist nakladništva, nego i potvrda visoke umjetničke razine naslova Speculum ‘Ljubav opstoji’, kao i putokaz, smjernica razvijanja i djelovanja varaždinske kulture i umjetnosti uopće.

Speculum ‘Ljubav opstoji’ (izdavač Modernist nakladništvo, 2016.) zbirka je poezije koja svojim ovogodišnjim karakterističnim javnim predstavljanjima u Gradskom muzeju Varaždin (povodom varaždinskog obilježavanja Svjetskog dana kulturne raznolikosti) te Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu (što je prvi uopće službeni nastup nekog varaždinskog umjetničkog projekta u MSU) pobuđuje širok interes javnosti.

Naime, pjesme su uglazbljene te vokalnom/pjevnom interpretacijom u korelaciji sa spoken-word teatarskim manirizmom, uz glazbenu/vizualnu podlogu odgovarajućeg ansambla/fotofilmske aplikacije – razvija se kreativna komunikacija koja snažno kontekstualizira i prenosi uknjižene poruke.

U programu sudjeluju Daša Suhić, Zdenko Zečević, Vinko Puclin, Edvin Đerahović, Matija Burek, a organizatori su Modernist nakladništvo Varaždin, Rockmark Zagreb, Gradski muzej Varaždin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije