FOTO Izložba fotografija španjolskog sakralnog kiparstva u varaždinskom HNK

U varaždinsmom HNK u petak, 23. rujna, otvorena je izložba fotografija španjolskog sakralnog kiparstva, kao popratni dio programa ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri.

Izložbu su otvorili Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin, Davor Bobić, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri, a posjetiteljima se obratio i veleposlanik Kraljevine Španjolske njegova ekselencija Eduard Aznar Campos.

– Ove slike imaju vrlo veliku povijesnu važnost u Španjolskoj i cijeloj Europi zato što su služile za prenošenje sakralnih poruka – rekao je veleposlanik Kraljevine Španjolske Njegova Ekselencija Eduard Aznar Campos.

Dodao je kako fotografije i skulpture koje su izložene imaju posebnu važnost u naturalizmu jer na prirodan način prikazuju Kristovu borbu te kako je to jedan od načina da se ove religiozne poruke prenesu svijetu kao što su se prenosile nekada, u to povijesno vrijeme.

– Ova izložba ovdje u Varaždinu nema religiozni karakter već se samo želi prenijeti i prikazati na koji su način umjetnici u to doba stvarali u Španjolskoj – objasnio je veleposlanik Kraljevine Španjolske njegova ekselencija Eduard Aznar Campos.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije