Predstavljanje projekta ‘Početak’ ovog četvrtka u Galerijskom centru

Umjetnički projekt ‘Početak’ (Beginning) potpisuje autorski dvojac Mario Periša i Robert Geček, a riječ je o performansu, zvučnoj i svjetlosnoj instalaciji i izložbi koja se odvijala u špilji Vindija u Hrvatskom Zagorju 2. srpnja. Projekt će 14. srpnja biti ‘ponovljen’ u formi dokumentacije i finalne produkcije grafika u Galerijskom centru u Varaždinu, s početkom u 19 sati.

Autori, umjetnički fotograf Periša i medijski djelatnik Geček, su predavači na Sveučilištu Sjever te su pokrenuli složeni projekt, koji se zasniva na pokušaju da se, kroz umjetnički i performativni čin, dovedu u vezu današnji medijski i tehnološki procesi i njihovi prvobitni i početni pokretači: digitalna era i camera obscura, visokorazvijeno medijsko društvo i prvobitna zajednica.

Iz samog projekta je vidljivo i to da akcija, osim svoga izrazito umjetničkog potencijala, ima i atraktivnu ‘priču’ koja može imati opće kulturni i turistički karakter: u upoznavanju s arheološkom baštinom, u reanimaciji turističkih mogućnosti naših špilja, u spektakularnim, medijski atraktivnim programima, u ekološko orijentiranim sadržajima.

Projekt je, mada interne umjetničke naravi, vrlo poticajan i za to da se napravi niz cjelovitih događaja oko i u našim špiljama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije