Franjo Lukač predstavljat će hrvatsku fotografiju u Južnoj Koreji!

Tihomir Milovac, izbornik natječaja za 33. FIAP bijenale crno-bijele fotografije u nacionalnu kolekciju fotografija, odabrao je 10 fotografija, a među njima je i fotografski rad Bizon autora Franje Lukača, člana Foto kluba Varaždin.

Temeljem poziva FIAP-a Svjetske federacije umjetničke fotografije i Društva fotografskih umjetnika Južne Koreje, Hrvatski fotosavez objavio je Natječaj za izbor nacionalne kolekcije fotografija za sudjelovanje na 33. FIAP bijenalu crno-bijele fotografije u kolovozu 2016 godine.

Svaki nacionalni savez mogao je prijaviti kolekciju od 10 fotografija (najviše 1 po autoru) koja mora biti tematski i prezentacijski koherentna.

Izbornik natječaja Tihomir Milovac, povjesničar umjetnosti i viši kustos Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, pregledao je ukupno 501 fotografiju od 59 autora prijavljenih na Natječaj i za kolekciju Hrvatskog fotosaveza te u nacionalnu kolekciju 10 fotografija odabrao je i fotografski rad Bizon autora Franje Lukača člana Foto kluba Varaždin.

U Foto klubu Varaždin jako su zadovoljni uspjehom Franje Lukača koji u fotografiji istražuje zasebne motive u prirodnom krajoliku, a posebno na stablima drveća.

Izložba će biti održana u Gyeongjuu (Koreja) u kolovozu 2016. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije