Gostujuća predstava Davež u četvrtak, 28. siječnja, u varaždinskom HNK

Scena Gorica ovog četvrtka, 28. siječnja, gostuje u varaždinskom HNK. Na Velikoj sceni će s početkom u 19.30 sati izvesti predstavu Davež.

Redatelj predstave je Stojan Matavulj, a glume Iskra Jirsak, Goran Malus i Marko Makovičić.

Pitanje ‘Tko je ovdje lud?’, koje smo si milijun puta postavili u životu, na duhovit način provlači se kroz cijelu predstavu. Zašto se moramo pridržavati ustaljenih normi, čak i onih za koje svi znamo da su možda nebitne, kako moralno, tako i društveno?

‘Davež’ govori baš o tome kako ‘mali čovjek’ svojom upornošću pri rješavanju osobnih problema ruši zadane norme i pritom nam otkriva svu prozirnost sistema koji nas okružuje. Naravno, taj sistem je nedodirljiv jer je dobro postavljen, ali mu se možemo nasmijati i upitati se je li to baš ono što želimo, ili se možemo nekako promijeniti i sve što nas okružuje gledati na drugi način.

Puna duhovitih scena predstava nasmijava do suza. Radnja se odvija u psihijatrijskoj ordinaciji, gdje pacijent izludi psihijatricu koja i sama završava na liječenju. Za vrijeme liječenja, ona svoje slučajeve prepušta suprugu, također psihijatru. Upravo će njega do živčanog sloma dovesti isti onaj davež koji je izludio njegovu suprugu.

Tko je ovdje lud, saznajte na grupnoj terapiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije