Kino Galerija slavi treći rođendan uz nezaboravni film ‘Tko pjeva zlo ne misli’

Kino Galerija, pod vodstvom Vanime, službeno je otvoreno prije točno tri godine, 27. listopada 2012. na Svjetski dan audiovizualne baštine, a kontinuirano radi već tri pune sezone i imalo je više od 25 tisuća gledatelja. Kino Galerija profiliralo se u jedno od boljih nezavisnih kina u Hrvatskoj, prikazujući nezavisni filmski program s konceptom i naglaskom na kvalitetne europske i hrvatske filmove svih rodova.

Uz filmove u kinu se održavaju i edukativni programi za vrtiće i osnovne škole, a u predvorju je otvorena galeriju za mlade neafirmirane umjetnike MUGI u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti Zagreb.

Kino je član europske organizacije ECFA koja brine za kvalitetan program filmova za djecu, svjetske mreže neovisnih kina, CICAE, a suosnivač i član Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača, Kino mreže.

Vanima je korisnik prostora bivšeg kina Gaj, a uz program, zadužena je i za održavanje prostora te cjelokupno financiranje aktivnosti i hladnog pogona.

Digitalizacija

Ove godine kino Galerija je i digitalizirano te tako sada ima suvremenu kino opremu za prikazivanje filmova.

Naime, kino Galerija dobilo je 250 tisuća kuna od Ministarstva kulture za digitalizaciju koju je pomogao i Grad Varaždin uočavajući važnost očuvanja nezavisnih gradskih kina kao epicentra urbanog, suvremenog i društvenog života jednog grada.

U povodu trećeg rođendana, kino Galerija pripremilo je bogat i raznovrstan filmski program kojim će obilježiti svoje djelovanje, ali i pokretanje akcije ‘kupi kino stolicu’ s kojom VANIMA želi uz pomoć svoje djelatnosti pružiti Varaždincima još bolji i ljepši ugođaj gledanja filmova u kinu.

Kino je uvelo i novi sustav prodaje karata koje je sponzorski izradila ‘Sfera 8 IT’ iz Varaždina.

Kino Galerija otvoreno je prije tri godine filmom Damira Čučića Pismo ćaći, u produkciji Hrvatskog filmskog saveza, tadašnjim pobjednikom Pule.

Od tada su prošle tri godine i pred kinom Galerija je četvrta sezona.

Utorak, 27. listopada u 19 sati i 30 minuta, na Svjetski da audiovizualne baštine, u kinu se prikazuje klasik hrvatske kinematografije Tko pjeva zlo ne misli.

Kupi kino stolicu

Uz sve to, VANIMA pokreće i akciju ‘Ne idem u kino zbog kokica’ kako bi naglasili kulturni i umjetnički programski aspekt kina Galerija koje svoj program bazira na kvalitetnim filmovima, filmovima koji nemaju popularistički i komercijalni impuls te tako bi skupili novac za nove kino stolice.

U prodaju kreći i promotivne majice ‘ne idem u kino zbog kokica’ po cijeni od 50 kuna.

Akciji za kino stolice možete pomoći i tako da ‘kupite kino stolicu’, to jest, kupite godišnju iskaznicu kina Galerija s kojom ostvarujete besplatan ulaz na sve projekcije u tekućoj kino sezoni (rujan 2015. – kolovoz 2016.).

Godišnja iskaznica, ‘kino stolica’, košta 200 kuna.

Svakom ulaznicom i odlaskom u kino također pomažete kupnji novih kino stolica.

A uz sve navedeno, možete i reći: ‘Idem do kina bez benzina.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije