KUD Klenovnik nastupa na Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu

Jednom godišnje, Grad Novigrad mjesto je Susreta više od 600 zborskih pjevača iz cijele Hrvatske, koji će tijekom ovog vikenda ispuniti novigradsku Kino dvoranu čarolijom zborske pjesme, javlja e-Ivanec.

48. Susret hrvatskih pjevačkih zborova festival je duge tradicije od nacionalne važnosti, koji će ove godine biti održan po dvanaesti put u gradu Novigradu, iznova potvrđujući Istru i Novigrad kao velike prijatelje zborskog pjevanja.

Glavni organizator 48. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova je Hrvatski sabor kulture, a pokrovitelj Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Riječ je o godišnjem glazbenom susretu najuspješnijih zborova iz cijele Hrvatske koji su svoj nastup morali izboriti pobjedom na županijskim natjecanjima tijekom godine.

Ova manifestacija svojom dugovječnošću i kvalitetom programa svjedoči o živoj tradiciji zborskog amaterizma i njegovom sustavnom praćenju i razvoju u Hrvatskoj. Tijekom dvodnevnog programa predstavit će se 12 zborova u natjecateljskom i revijalnom dijelu, među kojima i Mješoviti pjevački zbor KUD-a Klenovnik.

Natjecateljski dio Susreta, koji se odvija pred stručnim povjerenstvom, bit će održan u subotu u 17 sati, dok će nedjelja od 11 sati biti rezervirana za revijalni dio programa. Tada će se novigradskoj publici zborovi predstaviti u opuštenijoj atmosferi s programom djela koji uključuju zborske skladbe jazz, folklornog, pop i drugih izričaja, a kulminirat će zajedničkim pjevanjem svih 600 sudionika, prenosi e-Ivanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije