Izložba fotografija Antuna Tonka Burića o Svetoj Nedjelji otvorena do 18. rujna

Izložba Ludbreg ’70 – Sveta Nedjelja u fotografijama Antuna Tonka Burića može se razgledati u Pučkom otvorenom učilištu ‘Dragutin Novak’ Ludbreg do 18. rujna.

U današnje vrijeme bezbrojnih fotografija koje se nalaze na našim kompjutorima, pametnim telefonima i diskovima, klasična fotografija na papiru postala je nešto egzotično i gotovo strano. Zato kada je ponovo otkrijemo to postaje mala svečanost, a posebno ako nam ta fotografija otkrije svijet za koji smo mislili da je daleko iza nas.

Takva svečanost su i fotografije Antuna Tonka Burića, koji je svojom kamerom sad već davne 1970. godine uhvatio trenutke ludbreške Svete Nedjelje. Njegov objektiv u tim fotografijama prati život koji se događa iza ‘svetosti’, ljude koji su došli provesti vrijeme zajedno, zabaviti se, pronaći nešto za sebe. Zato na tim fotografijama ljudi nisu svjesni kamere, okreću joj leđa i bave se svojim poslom.

Antun Tonko Burić u tim trenucima traži kompoziciju i snima trenutak koji je tada za samog protagonista možda nevažan, ali za nas danas postoji kao živo svjedočanstvo jednog vremena.

Fotografije Antuna Tonka Burića nas na taj način vraćaju u svijet koji bi možda bio zaboravljen da nije bilo tog trenutka u kojem je zahvaljujući njemu i njegovoj kameri vrijeme ostalo sačuvano.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije