Ljetna večer folklora na Kapucinskom trgu, gostuje KUD iz Kanade

U sklopu Ljeta u Varaždinu i povodom Europskih paraolimpijskih igra mladih, u petak, 17. srpnja u 19 sati, na varaždinskom će se Kapucinskom trgu održati folklorna večer SNOPP – Smotra narodnih običaja, pjesama i plesova, u kojoj će sudjelovati Varaždinski folklorni ansambl, KUD ‘Ljuba voda’ iz Ljubešćice, KUD ‘Zavičaj’ iz Sračinca te gosti iz Kanade, Hrvatski kulturni dom iz Hamiltona.

Kanađani, čiji su neki članovi podrijetlom iz okolice Varaždina, u Hrvatsku dolaze na desetodnevnu turneju u sklopu koje će jedan dan provesti na dvorcu Trakošćan te u gradu Varaždinu.

Na Kapucinskom će trgu pokazati da i u Sjevernoj Americi njeguju kulturu svoje domovine, pa će u sklopu Smotre izvesti polusatni program, uključujući i koreografije pjesama i plesova Hrvatskog Zagorja te Međimurja.

Varaždinskom će folklornom ansamblu nastup na Kapucinskom trgu biti generalna proba uoči desetodnevne turneje Turskom, na koju kreću 30. srpnja.

VFA će sudjelovati na jednom od najvećih europskih festivala folklora u mjestu Büyükçekmece, jednom od predgrađa Istanbula.

Na festivalu, koji se održava pod pokroviteljstvom UNESCO-ve folklorne organizacije CIOFF, sudjelovat će čak 24 grupe koje dolaze sa gotovo svih kontinenta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije