Predstavljeni članovi Kulturnog vijeća Grada Varaždina

U četvrtak, 9. travnja, u varaždinskoj vijećnici gradonačelnik Habuš predstavio je sedam članova novonastalog Kulturnog vijeća Grada. Članovi su Davor Bobić, Ksenija Krčar, Miroslav Klemm, Hrvoje Selec, Pjerino Hrvaćanin, Blaženka Šoić i Dragutin Hainš.

Tijekom predstavljanja naglašeno je kako je svaki vijećnik stručnjak u određenoj domeni te da će svojim znanjima i stvaranjem kulturne strategije doprinijeti poboljšanju kulturne politike u Varaždinu.

– Napravit ćemo strategiju Grada Varaždina kao grada kulture te svojim znanjem želimo pomoći Gradskom vijeću da pravilno raspodjeli novce namijenjene za kulturu, kazao je predsjednik vijeća Davor Bobić. Također je naglasio kako je veoma važno da kultura napokon počinje donositi prihode gradu Varaždinu.

Bobić smatra da je područje kulture važno za razvitak gospodarstva te privlačenje brojnih investicija, stoga Vijeće u potpunosti podražava kandidaturu Varaždina kao europske prijestolnice kulture 2020.

Djelokrug vijeća je područje kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, a osnovano je zbog ciljeva kulturne politike i mjera za njezino provođenje. Želja novoosnovanog tijela jest da Varaždin počinje živjeti svoju kulturu punim plućima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije