Vijesti / Lokalni izbori 2021.

lokalni izbori

Neven Bosilj predstavio izborni program 'Odgovor za Varaždin'

Neven Bosilj predstavio izborni program 'Odgovor za Varaždin'
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Program je podijeljen u četiri glavne cjeline...

Dr.sc. Neven Bosilj, kandidat SDP-a za gradonačelnika Varaždina jučer je predstavio svoj program 'Odgovor za Varaždin', povodom nadolazećih izbora.

Na programu je radio veliki broj stranačkih i nestranačkih stručnjaka, na čelu s koordinatorom izrade programa Brunom Isterom, koji su motivirani željom za boljim Varaždinom pomogli u izradi svojim znanjem i iskustvom.

- Naš program sadrži konkretna pitanja koja godinama muče Varaždince i na svako od tih pitanja smo dali odgovor. Nadamo se da ćemo na taj način potaknuti i druge političke stranke i druge protukandidate da postupe slično i da građani imaju uvid kako će se grad razvijati - istaknuo je Bosilj.

Napomenuo je kako SDP, za razliku od drugih protukandidata, ne daje nerealna obećanja te kako su, pripremajući se za ovaj posao slušali sugrađane protekle četiri godine. Prema Bosiljevim riječima, grad Varaždin nije samo proračun od 470 milijuna kuna, već jedna vrlo kompleksna cjelina jer upravlja s 14 trgovačkih društava i 12 javnih ustanova.

Program je podijeljen u četiri glavne cjeline - Grad mladih i poduzetništva, Komunalna i prometna infrastruktura, Zaštita okoliša i održivi razvoj i Varaždin - grad po mjeri čovjeka.

- Mladi su ti koji će dobiti, od vrtića pa sve dok se ne zaposle, određene subvencije. Jedino zadržavanjem mladih u Varaždinu i njihovim zapošljavanjem moći će se npr. isplaćivati i uskrsnice, božićnice umirovljenicima te ćemo moći razvijati grad u pravom smjeru - rekao je Bosilj.

Dio programa koji se tiče komunalne i prometne infrastrukture bavi se pitanjem rješavanja bala, kućanske rampe, uređenja centra grada, parkinga i drugih problema, na koje su dani jasni odgovori. Bosilj ističe da je prostor na kojem su bale jedino gospodarski vrijedno zemljište, sa 69 hektara i 77 parcela, koje je nažalost imobilizirano. Smatra da je to idealan prostor za razvoj budućeg gospodarstva grada Varaždina.

- Nadam se da će ovaj program doći do svih naših građana, te da će ga prepoznati kao jedan i jedini mogući realan odgovor za Varaždin - zaključio je Bosilj.

Predstavljanju izbornog programa 'Odgovor za Varaždin' prisustvovali su predsjednik SDP-a Peđa Grbin, potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, kandidatkinja za županicu Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora i Miroslav Marković, predsjednik SDP Varaždin i kandidat za zamjenika.

Peđa Grbin rekao je kako ovo nije predstavljanje programa već 'odgovora za Varaždin' i da to naglašava iz razloga što godinama u političkom djelovanju sluša samo izgovore. No, ističe kako je došlo vrijeme za promjene jer imaju čovjeka koji je jedini pravi odgovor za Varaždin.

- Dosta nam je toga da one koje smo birali pravdaju zašto se nešto ne može nešto u gradu napraviti. Nama danas trebaju jasni odgovori kako će se i kada nešto napraviti. U Varaždinu imamo čovjeka koji je to u stanju napraviti. Pokazao je to u kvizovima, na svom radnom mjestu te u svojoj znanstvenoj karijeri. Čovjek koji čega god se dotakne daje ne odgovore, nego najbolje i ispravne odgovore. A ja bih rekao čovjeka koji ne da je najbolji odgovor za Varaždin, nego čovjeka koji je sa svim problemima koje Varaždin danas ima jedini odgovor za Varaždin. Neven Bosilj, budući gradonačelnik Varaždina! – zaključio je Grbin.

Najnovije

Reci što misliš!