Vijesti / Lokalni izbori 2021.

potpisi i gradske tvrtke

Čehok o prikupljanju potpisa u gradskim tvrtkama: 'Bilo bi suludo da ja to nekome sugeriram. Ali ne mogu nikome zabraniti'

Čehok o prikupljanju potpisa u gradskim tvrtkama: 'Bilo bi suludo da ja to nekome sugeriram. Ali ne mogu nikome zabraniti'
Varaždinski.hr

'Da građani znaju, mi smo potreban broj potpisa imali u ponedjeljak ujutro', otkrio je Čehok.

Varaždinski gradonačelnik i nezavisni kandidat za gradonačelnika Varaždina Ivan Čehok gostovao je emisiji Varaždin info VTV televizije te se osvrnuo na ovotjedni slučaj prikupljanja potpisa podrške za kandidaturu na lokalnim izborima u gradskim tvrtkama.

Vezana vijest:

Varkom LOKALNI IZBORI 2021. GONG o prikupljanju potpisa u javnim tvrtkama: 'To je loša praksa'

Politička platforma Budimo grad u srijedu je javno istupila te ukazala da u gradskoj tvrtki Varkom tajnica, po nalog direktora, prikuplja potpise podrške kandidature za listu Ivana Čehoka, a dodno su iznijeli da se zaposlenicima pritom prijeti otkazom.

Direktor Varkoma Željko Bunić rekao je kako se potpisi skupljaju, ali da nikakav pritisak nije vršen nad zaposlenicima. Praksu prikupljanja potpisa u javnim tvrtkama GONG je okarakterizirao kao 'lošu praksu'.

Čehok je kazao kako on nikome nije sugerirao da treba na taj način skupljati potpise.

- To je smiješno komentirati. Da građani znaju, mi smo potreban broj potpisa imali u ponedjeljak ujutro. Mi nemamo nikakvih problema s prikupljanjem potpisa i bilo bi suludo da ja nekome idem sugerirati da skuplja. Naravno da ja ne mogu nikome zabraniti, svaki građanin može uzeti listu i prikupljati. U subotu smo došli na plac u 11 i do pola 13 skupili smo preko sto potpisa. Svi koji su bili pored nas su otišli doma jer tamo nitko nije dolazio. Tako da mi s tim nemamo brige.

Kazao je da je po doznaji o mogućem spornom prikupljanju potpisa podrške zamolio građane da to ne rade, a dodao je kako je prije toga čuo da jedan drugi protukandidat skuplja potpise u gradskoj tvrtki.

- Mislim da u ponedjeljak, skupljalo ja jednog drugog protukandidata i to nikome nije bilo ništa čudno.

Na kraju je uputio poruku i protukandidatima za gradonačelnika Varaždina.

- Molim ih da svi zadržimo jedan politički takt, nitko ništa neće dobiti političkom borbom u kojoj će biti više podmetanja i razmetanja nego nadmetanja. Budimo jedni prema drugima korektni. Ako nemate program, nemojte prozivati druge bedastoće – zaključio je Ivan Čehok.

Najnovije

Reci što misliš!