Vijesti / Lokalni izbori 2021.

treća opcija

Budimo grad najveće iznenađenje izbora: 'Ostvarili smo svoj cilj, čak ga i premašili'

Budimo grad najveće iznenađenje izbora: 'Ostvarili smo svoj cilj, čak ga i premašili'
Facebook Budimo grad

Osvojili su četiri mandata u Gradskom vijeću Grada Varaždina.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Dubravka Novak iz platforme Budimo grad, zajedno sa svojom listom, zasigurno je najveće iznenađenje lokalnih izbora u gradu Varaždinu.

Osvojila je visoko treće mjesto s 16,92 posto, odnosno 2945 glasova građana, a iza nje ostali su HDZ-ov Alen Runac, Davor Patafta, Zdravka Grđan...

Vezana vijest:

Čehok Bosilj LOKALNI IZBORI 2021. REZULTATI U VARAŽDINU Čehok i Bosilj u drugi krug, Novak ispred Runca

S obzirom da joj je drugi Neven Bosilj 'bježao' samo četiristotinjak glasova, u jednom trenutku večeri otvorila se mala mogućnost ulaska u drugu krug. Ipak, na kraju je SDP-ov kandidat zajedno s vodećim Ivanom Čehokom završio u drugom krugu koji je na rasporedu 30. svibnja.

Iz Budimo grad zahvalili su svim građanima koji su im dali glas te su naglasili svoje zadovoljstvo izborima, pošto su osvojili četiri mandata u Gradskom vijeću Grada Varaždina.

- Dragi birači, glasači, simpatizeri, donatori…dragi svi! U 5 i pol mjeseca, zahvaljujući vama, imamo 4 mandata u Vijeću! Ozbiljna konkurencija bili smo i za mjesto gradonačelnika/ce! Ako smo s 1-2 mandata na koje smo računali i ciljali dobili povjerenje građana i građanki za 4, pa pucamo od ponosa! Ozbiljna oporba. Ozbiljna šansa za ozbiljan rad. Jako, jasno, otvoreno… - naveli su iz platforme.

Vjeruju da je bitno to što su ljudi izašli u što većem broju na biračka mjesta.

- Hvala svima koji su izašli na birališta neovisno kome su dali svoj glas. To znači da napredujemo kao društvo i da smo svjesni da time biramo ljude, smjer razvoja, način upravljanja… Hvala onima među vama koji ste svoj glas dali nama – platformi Budimo grad, Nezavisnoj listi svih nas koju je predvodila naša Duda Novak. Presretni smo što smo ostvarili svoj cilj, čak ga i premašili! - istaknuli su.

Napomenuli su da su u manje od šest mjeseci okupljeni pod Budimo grad učinili mnogo toga.

- Manje od 6 mjeseci okupljeni u Budimo grad, proizašli iz građanske inicijative Varaždinsko smeće, tek smo 5 mjeseci radili, pisali, objavljivali, prokazivali, dokazivali…Predstavljali smo naše programe i svakog našeg člana zadnjih mjesec i pol. Sretni smo što ste prepoznali nas i naše namjere kao nešto dobro za naš grad. I eto nas u Gradskom vijeću! Hvala na povjerenju i prilici da budemo konstruktivni i glasni na mjestu gdje se stvarno može utjecati, gdje se odlučuje, u Gradskom vijeću. U njemu ćemo se držati onoga što smo zapisali u našem manifestu o dobrom upravljanju – navode.

Čestitali su svim dosadašnjim konkurentima na izborenim mandatima.

- Želimo nam svima razum, razvoj, suradnju i uljuđenu komunikaciju, ljepši, razvijeniji, uspješniji grad, a mi ćemo se potruditi predlagati, poduprijeti dobro i spriječiti ono što ćemo smatrati lošim – napisali su iz Budimo grad te dodali da kad završi drugi krug kreću puni entuzijazma, s puno energije i volje, mijenjati grad na bolje.

- Grad se budi, a grad smo svi mi – poručili su za kraj.

Najnovije

Reci što misliš!