Vijesti / Lokalni izbori 2021.

nakon 1. kruga

Habijan: 'Bez zadrške možemo reći da je HDZ pobjednička stranka ovih izbora'

Habijan: 'Bez zadrške možemo reći da je HDZ pobjednička stranka ovih izbora'
Zvonko Lončar

HDZ u Županijskoj skupštini Varaždinske županije osvojio 12 mandata.

HDZ Varaždinske županije jutros je održao konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na rezultate održanih lokalnih izbora.

Damir Habijan, saborski zastupnik i predsjednik Gradske organizacije, zahvalio je svima koji su izašli na izbore. Čestitao je HDZ-ovim kandidatima koji su pobijedili u prvom krugu.

- Siniša Jenkač ostaje gradonačelnik Novog Marofa, Bosilj je načelnik Svete Iliji, Mateković u Visokom, Horvatić u Ljubešćici, Poljak u Bednji, Kaniški u Gornjem Knegincu i Krobot kojeg smo podržali u Breznici. Možemo bez zadrške reći da je HDZ pobjednička stranka ovih izbora. To proizlazi iz svih rezultata sa stranica DIP-a – naveo je Habijan.

HDZ u drugom krugu ima sedam svojih predstavnika.

- Dvoje je u gradovima; Zdenko Đuras u Ivancu, Robert Dukarić u Lepoglavi. Podržavamo Dragicu Ratković u Varaždinskim Toplicama. Tu je i Robert Horvatić u Jalžabetu, Bruno Hranić u Vidovcu, Miroslav Kelemenić u Vinici te naravno Anđelko Stričak u utrci za župana Varaždinske županije – nabrojao je Habijan te dodao da je razlika u utrci za župana bila samo 3 posto.

Dodao je da je HDZ u Županijskoj skupštini osvojio 12 mandata.

- Premoćno ispred svih ostalih lista. Sljedeći su Reformisti s 9 mandata. Prema tome, apsolutno stoji teza koju smo rekli da je HDZ pobijedio na izborima 16. svibnja – kazao je Damir Habijan.

Najnovije

Reci što misliš!