Vijesti / Lokalni izbori 2021.

predsjednica županijske organzacije

Antolić Vupora zadovoljna rezultatima: 'Bosilj ima vrlo dobre izglede da postane prvi SDP-ov gradonačelnik Varaždina'

Antolić Vupora zadovoljna rezultatima: 'Bosilj ima vrlo dobre izglede da postane prvi SDP-ov gradonačelnik Varaždina'
SDP Varaždinske županije

U Županijskoj skupštini SDP je osvojio više mandata nego u prethodnom mandatu.

Barbara Antolić Vupora, SDP-ova kandidatkinja za županicu Varaždinske županije, nije uspjela izboriti drugi krug lokalnih izbora.

Vezana vijest:

Stričak, Čačić LOKALNI IZBORI 2021. IZBORI ZA ŽUPANA Čačić u drugi krug ide s prednošću, ali HDZ je vodeći u Skupštini

Ispred nje završili su aktualni župan Radimir Čačić (Reformisti) i Anđelko Stričak (HDZ). Obojica su imala veliku prednost nad Vuporom (Čačić 21.704 glasova, Stričak 19.153 glasova) koja je na županijskoj razini uzela 11.138 glasova.

Ipak, čelnica županijskog SDP-a i saborska zastupnica zadovoljna je rezultatima.

- Posebno nas veseli sjajan rezultat našeg načelnika Željka Posavca, koji je potvrdio novi mandat u Petrijancu. Veliki je uspjeh postigao i Neven Bosilj plasiravši se u drugi krug u Varaždinu s vrlo dobrim izgledima da SDP po prvi put ima gradonačelnika u najvećem gradu na sjeveru Hrvatske. U Županijskoj skupštini SDP je osvojio više mandata nego u prethodnom mandatu, a ni i u Ludbregu nije došlo do promjene – kazala je Antolić Vupora te dodala:

- U dvije najveće općine Varaždinske županije, Maruševcu i Trnovcu Bartolovečkom, naši kandidati Mario Klapša i Sonja Ružić Cvrtnjak kao prvoplasirani ulaze u drugi krug izbora. Podržavamo i kandidata za gradonačelnika u Varaždinskim Toplicama koji potpuno izjednačen ulazi u završnicu lokalnih izbora. SDP će nastaviti raditi u korist sviju građana i biti zadnja brana da populističke stranke ne preplave našu županiju – navela je.

Najnovije

Reci što misliš!