Vijesti / Lokalni izbori 2021.

politička podbadanja

POSTAVILI CVIJEĆE ISPRED ŽUPANIJE Čehok i Runac o Čačiću: 'Tko tebe sjekirom, ti njega cvijećem'

POSTAVILI CVIJEĆE ISPRED ŽUPANIJE Čehok i Runac o Čačiću: 'Tko tebe sjekirom, ti njega cvijećem'
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell/Željko Hladika/Pixsell/HDZ Varaždinske županije

Runac je rekao da je aktualni župan bitna ruka u Saboru te vrijedan žetončić HDZ-a.

- Tko tebe sjekirom, ti njega cvijećem. Samo ljubav – poručio je aktualni varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, osvrćući se na izjave aktualnog župana za Novi list.

Podsjećamo, Radimir Čačić je za riječki Novi list izjavio sljedeće.

- Već na prvu prljavštinu reagirat ću na kršćanski način – tko tebe kamenom, ti njega sjekirom – kazao je.

Aktualni župan izrekao je to u kontekstu vezanom uz trenutnu kampanju, na razini Županije, ali i Grada. Naglasio je da je Anđelko Stričak (HDZ), njegov protukandidat za župana, zasad bio korektan u kampanji.

- Ali HDZ je jedina stranka koja nije htjela potpisati deklaraciju kojom bi se obvezali da neće surađivati s ljudima optuženim za mito i korupciju. Mi smo to ponudili, svi ostali su prihvatili, ali HDZ je odbio. Jasno je i zašto, njihov saveznik je Ivan Čehok. Kao i Davor Patafta, čiji je besplatan tjednik objavljivao laži o svima osim o HDZ-u, njih nisu ni dirali. Kako im je Patafta, koji se kandidirao za gradonačelnika jer u dealu s HDZ-om želi imati kontrolu u Varaždinu, s obzirom na to da tuži Grad za pedesetak milijuna kuna, bio zadužen za prljavštine, HDZ je mogao biti pristojan. Međutim, sada smo u drugom krugu ostali samo Stričak i ja i sve prljavštine koje stignu pripisat ću HDZ-u – rekao je za Novi list.

Danas je na ukrašavanju centra grada cvijećem kratko prokomentirana ta situacija. Govorili su direktor Parkova Alen Runac i gradonačelnik Čehok.

Podsjećamo, Runac nije uspio ući u drugi krug lokalnih izbora za gradonačelnika Varaždina kao HDZ-ov kandidat.

- S obzirom da je naš župan rekao da će nas sjekirom. Mi smo odlučili odgovoriti kršćanski. Tko tebe sjekirom, ti njega cvijećem. Sada ćemo postaviti cvjetnu žardinjeru na Županijsku palaču. Ja volim našeg župana kao suparnika i protivnika. Vjerujem da i gospodin Runac kao najvjernijeg HDZ-ovog glasača – rekao je Čehok i predao riječ Runcu.

- Ja sam odlično surađivao sa županom. Nećemo iznositi nikakve afere, prvo zato što smo si dobri, a i jer je on u Hrvatskom saboru žetončić HDZ-a, on nam je bitna ruka i želimo mu sve dobro – kazao je Runac.

Zatim su otišli do Županijske palače gdje su postavili cvjetnu žardinjeru.

 

Najnovije

Reci što misliš!