Vijesti / Lokalni izbori 2021.

PODCAST U RINGU

UVRIJEDIO STRANAČKOG KOLEGU 'Ako mi ništa drugo niste mogli iskopati, onda sam zaista čist k'o suza'

UVRIJEDIO STRANAČKOG KOLEGU 'Ako mi ništa drugo niste mogli iskopati, onda sam zaista čist k'o suza'
Podcast u ringu

Bosilj je Čehoka prozvao zbog vrijeđanja i prijetnji građanima, ovaj mu je izvukao presudu zbog uvrede. Evo što su si sve rekli...

U jučerašnjem sučeljavanju u Podcastu u ringu (video na kraju članka) između Ivana Čehoka i Nevena Bosilja, kandidata za gradonačelnika Varaždina u drugome krugu izbora koji je na rasporedu ove nedjelje 30. svibnja, na dnevni red je došla i tema sudske presude protiv Bosilja zbog uvrede upućene stranačkom kolegi.

Uvjetna novčana kazna

Tu je temu otvorio Čehok, u rubrici kada su kandidati jedan drugome mogli postaviti pitanje. Riječ o slučaju iz 2016. godine, kada je Županijski sud u Zagrebu potvrdio presudu prvostupanjskog suda i osudio Bosilja na novčanu kaznu od 6.000 kuna, ali uvjetno na godinu dana.

Vezana vijest:

Čehok Bosilj sučeljavanje LOKALNI IZBORI 2021. ČEHOK VS. BOSILJ Užarena debata dvojice kandidata u borbi za Varaždin

Bosilja je zbog uvrede prijavio Dražen Vincek, nekadašnji SDP-ov gradski vijećnik. Sporan je bio sljedeći sadržaj poruke koju mu je uputio Bosilj:

"Iskreno mi je žao, kolega Vincek, što tako zborite, ali iz toga je razvidno da se tako i osjećate. Molim Vas, potražite stručnu liječničku pomoć, jer moderna psihijatrijska medicina može naći lijek kojim će Vam pomoći. U Varaždinu imate doktora (...) koji je vrlo stručan i uspješan u liječenju poremećaja opsesivno kompulzivnog ponašanja. Molim Vas da svakako ozbiljno pristupite problemu i odete na liječenje jer bi mogli biti potencijalno opasni za sebe, ali i svoju okolinu".

Sud je tu poruku okarakterizirao kao kazneno djelo uvrede. Za to je jučer Čehok prozvao Bosilja.

- Vi stalno govorite o komunikaciji, gospodine Bosilj. Zašto niječete i zašto ne želite priznati da ste pravomoćno osuđeni zato što ste uvrijedili svoga stranačkog kolegu. Ako ste uvrijedili njega, pa što ćete raditi građanima? - pitao je Čehok protukandidata.

Lažni profili i prijetnje

Bio je to protunapad nakon Bosiljeva pitanja Čehoku u kojem ga je pitao smatra li da je ova kampanja korektna. Kao primjere zašto on smatra da nije naveo je to da gradonačelnik vrijeđa građane s lažnih profila i prijeti im te ih blokira na službenim stranicama Grada, što je Čehok sve negirao.

Bosilj je na Čehokovo pitanje o presudi protiv sebe najprije uzvratio da se ne nalazi u kaznenoj evidenciji.

- Gospodine Čehok, ja ću ovdje donijeti i pokazati svima potvrdu da nisam u kaznenoj evidenciji i, druga stvar, da se protiv mene ne vodi nikakav kazneni postupak. Molim Vas, dajte nabavite i Vi ta dva dokumenta. Znači, svaka čistačica, svaki direktor koji se bilo gdje kandidira mora predati takve dokumente. Vi takve dokumente ne možete predati - uzvratio je Bosilj, aludirajući na tri kaznena postupka koja se vode protiv Čehoka.

No nije negirao da presuda o kojoj Čehok govori postoji.

- Ako vi mislite da je najveći grijeh u životu koji sam napravio to što sam nekog zamolio da posjeti psihijatra, ako mi ništa drugo niste mogli iskopati, onda sam zaista čist k'o suza - smatra Bosilj.

Kako treba komunicirati

Čehok mu je odgovorio da ga nije pitao je li sada u evidenciji.

- Ja sam Vas pitao zašto ne priznate građanima Varaždina da ste pravomoćno osuđeni za vrijeđanje čovjeka koji je imao karcinom, a Vi ste mu rekli da je poremećen i neka ide k psihijatru. Ako to radite svome stranačkom kolegi, pa što ćete Vi raditi građanima Varaždina?! Vi ste osoba koja ne želi komunicirati, osoba koja je silno nadmena, kao i Vaš politički mentor Čačić, osoba koja ne zna komunicirati, i to je Vaš temeljni problem - oštro je nastupio Čehok.

Bosilj nakon toga više nije imao pravo na odgovor.

- Ja ne mogu odgovoriti na ovu razinu komunikacije? Ovo zaista pokazuje kako treba komunicirati - zaključio je na to Bosilj.

 

Najnovije

Reci što misliš!