Vijesti / Lokalni izbori 2021.

Općina Sračinec

Novoselec zadržao mjesto načelnika u Sračincu: 'Bila je to nikad prljavija kampanja. Građani su odlučili'

Novoselec zadržao mjesto načelnika u Sračincu: 'Bila je to nikad prljavija kampanja. Građani su odlučili'
Općina Sračinec

Novoselec je novi-stari načelnik.

Još jedan pobjednik jučerašnjeg održanog drugog kruga lokalnih izbora je i načelnik Sračinca Božidar Novoselec.

On je zadržao poziciju načelnika tako što je osvojio 1.393 glasa. Njegova protukandidatkinja Valerija Paljak iz Reformista uzela je 1.037 glasova.

Vezana vijest:

LOKALNI IZBORI 2021. IZ MINUTE U MINUTU Promijenila se politička slika Varaždinske županije, evo detalja

- Općina Sračinec je jedina općina u Hrvatskoj gdje HNS obnaša dužnost načelnika od 1993. godine. Već u prvom krugu falilo je 20-ak glasova, ali ništa nije trebalo prepuštati slučaju. Bila je to nikad prljavija kampanja od strane Reformista što mi je izuzetno žao. Ponosan sam na cijeli moj tim što nismo prihvatili tu igru. Svi su prepoznali ozbiljnost situacije. Projekti se rade i moraju se završiti. Općina Sračinec radi više nego 10-15 općina u čitavoj županiji zajedno. Zahvaljujem svima koji su izašli na izbore - kazao je Novoselec. 

Nadodao je da će sada puno stabilnije funkcionirati zbog većine u vijeću. 

- Dobili smo i većinu u općinskom vijeću, tako da možemo normalno raditi. Pogotovo sve što se događalo zadnje 4 godine. Od oporbe smo stalno imali podmetanja, a sad imamo stabilnu većinu. Nema nikakvih drugih problema. Danas sam već na terenu, ulice se rade... - rekao nam je Novoselec koji je tako osvojio već šesti mandat u toj općini na mjestu načelnika. 

Kakva će biti suradnja s novim županom iz redova HDZ-a Anđelkom Stričakom

- Danas nisu toliko bitne stranke, koliko su bitni ljudi. Puno puta sam rekao da sam imao prijatelje u načelničkom vijeku iz HDZ-a. Mi surađujemo, radimo i pomažemo jedni drugima. Gospodin Stričak i prije je pomagao Općini Sračinec pri projektu Velika graba, kod prijave projekata u ministarstvima. Imao je sluha prema načelnicima pa očekuje i dobru suradnju sa Stričakom - istaknuo je Novoselec te dodao: 

- Čačić je počasni građanin Sračinca, a upravo je Stričak dobio više glasova u našoj općini od dosadašnjeg župana. Sračinec nije dobio niti jednu lipu od Županije samo zbog tih nekih prljavih igara Reformista - kazao je Novoselec. 

Najnovije

Reci što misliš!