Vijesti / Lokalni izbori 2021.

LOKALNI IZBORI 2021.

HOĆE LI BITI PONAVLJANJA IZBORA? To će se znati već danas, najkasnije u četvrtak

HOĆE LI BITI PONAVLJANJA IZBORA? To će se znati već danas, najkasnije u četvrtak
Varaždinski.hr

Prigovore su podnijeli Ivan Čehok i Davor Patafta...

Davor Patafta i Ivan Čehok podnijeli su prigovore zbog navodnih nepravilnosti zabilježenih na izborima u gradu Varaždinu protekle nedjelje. O njihovim prigovorima, koji su podnijeti 1. lipnja, odlučit će Državno izborno povjerenstvo. Doznajemo da bi odluka mogla biti donijeta danas, najkasnije u četvrtak.

Patafta je u prigovoru naveo da ima saznanja o nepravilnostima koje su se dogodile na biračkom mjestu u Gornjem Kućanu. Tamo je, stoji u prigovoru, promatrač izbora, koji je član Reformista, utjecao na volju birača na način da im je sugerirao da glasaju za tu stranku.

Čehok je pak prigovor podnio zbog velikog broja nevažećih listića u izboru za gradonačelnika. Taj broj je, naime, veći nego u prvome krugu. Tada je bilo 539 nevažećih listića (3,10 posto), u drugome krugu njih 604 (3,57 posto).

U slučaju kad bi se izbori u Gornjem Kućanu morali ponoviti, to bi dovelo ne samo do prolongiranja primopredaje vlasti, već postoji i teoretska mogućnost da se promijeni izborni pobjednik! Naime, Neven Bosilj je pobijedio Ivana Čehoka uz razliku od samo 169 glasova.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.