Od njih 4 u uredu, samo klima radi

Ljeto je, vruće je, ured je poluprazan, godišnji ste odavno već zaboravili i motivacija je pala tamo negdje ispod stola u kut. Kako ju dosegnuti?

Evo nekoliko savjeta kako podići radnu aktivnost u ljeti.

Dođite ujutro ranije na posao kad je sve mirno i tiho. U miru popijte kavu, prođite mailove, novine. Nakon toga vrijeme je za organizaciju.

Koncentrirajte se i ispunite popis aktivnosti koje morate tijekom dana riješiti. Aktivnosti rasčlanite na podaktivnosti. Kako ćete rješavati podaktivnosti rast će vaša motivacija i samopouzdanje.

Sastanke, dogovore, ručak koji su važni ili vezani uz određeno vrijeme označite markerom, tako da vam odmah upada u oči i neće vam se dogoditi da nešto preskočite ili zaboravite.

Svaku aktivnost koju riješite prekrižite ili označite kvačicom. Dobar osjećaj će biti kad usred dana shvatite da ste većinu toga riješili i da su vaše zabilješke na pola već prekrižene ili imaju veselu kvačicu. Možete stavljati i smajlić kad riješite pola aktivnosti.

U planiranju radnih zadataka budite realni. Nemojte pretjerivati i zapisivati ono što nećete stići ili nije moguće obaviti tijekom tog dana. Tu aktivnost zapišite za dan kasnije ili dan kad je moguća realizacija. U protivnom će vas demotivirati zapisana aktivnost koju niste mogli riješiti.

Nešto vam ruši koncept?

Dobili ste iznenadni poziv, neplanirani sastanak, dodatni posao? Nazvao je šef s godišnjeg s hrpom briljantnih ideja i poslova koje bi vi sad trebali odmah riješiti?

Tijekom dana sigurno ćete morati popis nadopunjavati. Kako bi izbjegli frustraciju i manjak vremena, pokušajte povezivati aktivnosti kako bi uštedjeli vrijeme. Ako idete na sastanak riješite usput poštu, banku, dostavu…

Ako na kraju radnog dana niste uspjeli sve riješiti, ne dajte da vas to obeshrabri. Prepišete tih par natuknica za idući dan. To je ponekad dobro za vas. Razmišljanje o tome da ćete sutra nešto rješavati pomoći će vam da se dobro pripremite i razmislite o kvalitetnom rješavanju situacije. Vremenski odmak vam može koristiti jer rješavanje problema ponekad jednostavno treba prespavati. Idući dan ćete biti spremniji za njegovo rješavanje.

Ako pak u ovim ljetnim mjesecima nemate toliko aktivnosti koje bi rješavali, a na poslu morate biti, stručnjaci predlažu da taj mir u uredu iskoristite za rješavanje stvari koje inače ne stignete. Složite ormar, bacite nevažne papire, organizirajte stol, napravite novi razmještaj, počistite inbox, instalirajte nove programe, odgovorite na mailove, na koje dosad niste stigli, razraditi plan aktivnosti za jesen, potražite edukacije koje bi mogli pohađati…

Na kraju krajeva, osam sati brzo prođe, a ako ste radili nešto korisno, onda i puno brže.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije