Poljudska svastičarnica bila je glavna tema tjedna. Svašta!

Petak 12.06.2015.

Utakmica reprezentacije protekla je više u znaku (doslovce znaku) sramote i skandala, a manje u ozračju nogometnog spektakla. Iako na tribinama nije bilo publike, na terenu se pojavio nepozvani gost. Jedan je svastičar stavio obol na utakmicu kvalifikacija za europsko nogometno prvenstvo Europe u nogometu. Tako je Poljudska “ljepotica” umjesto arene starih rivala, Italije i Hrvatske, postala svastičarnica. Nismo uspjeli doći do informacije koliko košta jedna kuglica (u ovom slučaju kukica), no očito nije preskupa pošto je spomenuta svaštara bila respektabilnih dimenzija. Ostaje pitanje zbog čega se simbol, nakon što je primjećen, jednostavno nije zakamuflirao s još nekoliko linija, pa da predstavlja simpatičan “križić – kružić”? Rekli bismo “Svašta”, no i to bi asociralo na skandalozan potez, još uvijek nekažnjenih, ekstremista.

Subota 13.06.2015.

Skandal s utakmice još je uvijek glavna tema, ne samo naših prostora, već i u čitavoj svjetskoj sportsko-političkoj javnosti. Nitko ne želi govoriti o tome što pokazuju nadzorne kamere! Morali smo posegnuti duboko u spektar naših super-moći kako bismo barem razmotrili neke najizglednije opcije. Prvo, moguće da je David Copperfield jednostavnom iluzijom okrenuo cijeli svijet protiv Hrvatske i Dinama – u tom slučaju nadzorne kamere neće mnogo pomoći. Drugo, šuška se kako su se večer uoči utakmice Nives i Dino Drpić “mirili” na terenu Poljuda – u tom slučaju inspektori će još nekoliko stotina puta morati pregledati snimke. Treće, i najvjerojatnije, nadzorne su kamere uhvatile Baldasara i najveći hrvatski brand (č. zlatna kopačka ’98) na “afteru” parade ponosa, koji su si upriličili na svetom poljudskom tlu.

Nedjelja 14.06.2015.

Organizatori skupljanja potpisa pod nazivom “Referendum za referendum” najavili su kako je skupljeno dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma! Ne znamo koja je slijedeća procedura, no vjerojatno slijedi referendum. Mišljenja smo da se sve moglo pojednostavniti, a u tom slučaju i običnom puku bi sve bilo jasnije. Prvo je trebalo započeti skupljanje potpisa da se vidi da li građani uopće žele da se krenu skupljati potpisi za referendum koji je vezan uz referendum. Ukoliko bi bilo skupljeno dovoljno potpisa, tada bi se krenulo u skupljanje potpisa za referendum i u slučaju da se ponovno prikupi dovoljan broj potpisa, tada raspisati referendum na kojem bi se odlučivalo o referendumu. Ukoliko bi taj referendum prošao, tada bi trebalo skupljati potpise da se jednostavno vidi jesu li građani zadovoljni referendumom, ili ako nisu, početi skupljati potpise za novi referendum, koji bi bio jednak prethodnom, uglavnom za svaki slučaj – još jedan referendum.

Ponedjeljak 15.06.2015.

Jeb Bush službeno je najavio da kreće u natjecanje za republikansku predsjedničku nominaciju. On je mlađi brat bivšeg predsjednika George W. Busha i sin bivšeg predsjednika Georgea H. Busha. Svi su oni do sada ispali, ni manje ni više, nego obične p… , odnosno kako im to i samo prezime govori “bush”. Sada se ovaj mlađi nešto uzjogunio i on bi valjda Jeb* taj Bush! Navodni će moto kampanje biti “ZA Jeb”! Ostaje za vidjeti hoće li uspjeti, odnosno dolazi li za Amere razdoblje jeba.

Utorak 16.06.2015.

Putin je dramatičnom izjavom uznemirio svijet: “Ojačat ćemo naš nuklearni arsenal s 40 novih projektila!” Vijest je odjeknula svjetskim medijima, no mi se nismo previše zabrinuli. Znamo od ranije kako je naš dragi prijatelj veliki obožavatelj Arsenala. Također, u Premiershipu želi napraviti prijateljsku konkurenciju svom velikom komradu Abramoviću te je sve izglednije da kreće u kupnju Arsenala. Naravno, odmah po preuzimanju, želi ga i ojačati s 20-ak velikih nogometnih imena, a zbog toga što će svaki od njih imati po dvije noge, on kaže 40-ak projektila. To će biti nuklearni Arsenal, jer nema golmana na svijetu koji će zaustavljati te projektile. Kada se momčad dobro uigra i raspuca, već se u navijačkim krugovima govori kako će svi igrači dobiti nadimak Rasputini!

Srijeda 17.06.2015.

Vlatka Pokos ljubi poduzetnika! Nismo ni mislili da će poći za mlijekara, poštara, volontera ili nekog od šatoraša. Dotični ima vrlo neobično ime, a zove se Markantni Ličanin Ivica Biljana. Mediji nisu prenijeli vijest gdje ga ljubi, no ovaj puta čini se da je za zbilja. Biljana, odnosno Ivica, tj. Markantni Ličanin samo je dvije godine stariji od Vlatke, što znači da je 76 godina mlađi od Dikana. Vlatka – možda ti je ovo sigurniji put, no zasigurno nije brži. Adios Dikan, Hola Likan!

Četvrtak 18.06.2015.

Zadnja smo dva dana proveli u Zagrebu, na završnim dogovorima za snimanje našeg novog spota. Žao nam je da se nismo uspjeli vidjeti sa svojim velikim prijateljem i našim obožavateljem, Robbie Williamsom. Zvao nas je na svoj nastup u Beograd, no na našu veliku žalost morali smo ostati u Zagrebu. Ipak, lijepo od njega da nas je pozdravio na početku beogradskog koncerta, no vidimo kako je javnost sve shvatila krivo, a već se priča i kako je bio pod utjecajem opijata te se zbunio i nije znao gdje je. Hvala ti Robbie, Thank You, i ako čitaš ovo, pozdrav i tebi majstore! Yoshimpa!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije