Schtig & Gorilla: Drugačiji smo od ostalih (izmišljenih) superheroja

Petak, 08.05.2015.

Večeras nas očekuje prvo javno glazbeno pojavljivanje u klubu Luna, no trema nije prisutna – taj osjećaj nije poznat superherojima. Često nailazimo na pitanja u vezi naših super-moći, “kako to da smo mi jedini pravi superheroji?”, “kako smo nastali?”, “po čemu smo drugačiji od ostalih (izmišljenih) superheroja?”…

Schtig je nastao diobom najkompleksnijih živo-neživih stanica, a Gorilla je u procesu evolucije nastao od čovjeka. Iz čitave palete naših super moći, korištenjem jednog od naših nekoliko tisuća čula, vidjeli smo budućnost svijeta i spoznali kako će i ostali ljudi ponovno postati majmuni. U jednoj od naših prvih akcija spašavanja svijeta, takvu smo evoluciju naglo zaustavili – odbivši ju od Schtigove kacige nazad u doba dinosaurusa i Pipi sokova (grč. deinos = strašan; grč. saurus = gušter). Na žalost, kao što se može vidjeti na većem broju jedinki s naše estrade i državnog vrha, za neke je već bilo prekasno, te takvi primjerci danas pokazuju mnoga obilježja ovog čovjekolikog primata.

A po čemu smo različiti od drugih superheroja (Batman, Superman, Spiderman, Milan Bandić, Mladen Grdović…), vjerujemo da ne treba niti pojašnjavati – većina ih je izmišljena, a ostali su polu-superheroji.

Subota, 09.05.2015.

Jučerašnji nastup iznenadio je i nas same. Vrući ritmovi koje je kao iz rafala ispaljivao Timo-G potakli su nas na superherojski Yoshimpa ples, dok su gosti kluba vidno šokirani pokušavali otrgnuti dio odjeće s jednog od najpoznatijih slovenskih DJ-a, komad krzna s Gorille, te jednako žustro pokušavali dirati i ljubiti Schtigovu kacigu. Bilo je opako… Subota će proći u relaksaciji, točnije u sprečavanju vandalizma i saniranju štete koju su u vidu razbijenih boca i bačenih plastičnih čaša prouzročili, nikad kontrolirani, maloljetnici u krugu igrališta osnovnih i srednjih škola, varaždinskom parku i Times Square-u.

Nedjelja, 10.05.2015.

Konačno pravi odmor… Nadljuski napori na rutinskom treningu, za superheroje predstavljaju ulaganje rada od 1 J (Džul). Lagana regeneracija super-moći nužna je za održavanje top forme. U bilo kojem trenutku, planirani odmor može postati nagla potreba za djelovanjem u bilo kojem djelu svijeta.

Za sve koje zanima letimo li kao neki superheroji, možemo li spontano zapaliti ili smrznuti bića ili objekte, upravljamo li tuđim mislima ako želimo… odgovor je – Yoshimpa! Naravno da možemo! No ujedno i jako brzo trčimo, obojica plivamo, možemo brzo trčati, jako visoko sunožno skakati i brzo trčati. Osim navedenog, ne osjećamo potrebu za hranom i pićem, no suosjećamo s ostatkom čovječanstva i navedeno često i sami konzumiramo.

Ponedjeljak, 11.05.2015.

Bliži se snimanje spota za drugi singl, Night Out – premijerno pušten spomenutog petka u Luna-i. Ovaj zahvat već sada djeluje ozbiljnije i zahtjevnije nego smo očekivali. Toliko potrebnih priprema, a toliko malo vremena uz dnevne (i noćne) obaveze koje uključuju preusmjeravanje krivo zakrenutih skretnica na željezničkim prugama, pridržavanje derutnih mostova prilikom prelaska većih tereta, istiskivanje prišteva nježnijem spolu prije maturalne večere i sl.

Iako “superherojstvo” (ili kroatizirano “izvanrednojunaštvo”) nije posao, mi ga shvaćamo jednako odgovorno. Nedugo smo, uz ostale akcije spašavanja, bili spomenuti kao velika moralna podrška muškim ljudskim jedinkama prilikom uzimanja brisa uretre. Da, nismo uvijek u mogućnosti biti pored nekog kome je navedeni pregled prijeko potreban, no u svakom trenutku možemo biti prisutni na nekoliko tisuća mjesta istovremeno. U svim ostalim slučajevima – kada jednostavno ne možemo biti osobno prisutni, jedan od nas će barem poslati SMS podrške “Drži se majstore!”.

Utorak, 12.05.2015.

Završni dogovor s producentskim timom, koji će staviti neizbrisiv pečat na naš novi singl – spot pod visokom produkcijom više nije san, niti postaje Sumatra, Borneo ili Celebes, već Java. Moguće ćemo na snimanju u trenucima presvlačenja morati biti nagi. Jednom smo tako polu-obnaženi brali tratinčice (L. Bellis Perennis) i trputac (L. Platango major), a jedan mućak insekat umalo nas je napao. Schtig je super-senzorima osujetio ugrozu i reagirao je efikasno i atraktivno – vizir je u trenu poklopio neprijatelja i nakon uklonjene opasnosti brzo smo stavili nazad svoju super-odjeću. Tek smo se kasnije sjetili da se superherojima ne može nauditi.

Srijeda 13.05.2015.

Očito ni javnost nije ostala imuna na vikend performance koji je sada već debelo iza nas. Hvala svim fanovima na podršci! Lijepo se prisjetiti svjetlih trenutaka od proteklog vikenda, no naprijed možemo samo ukoliko grabimo dalje, težimo nečem većem, borimo se za bolje sutra… Sutra ćemo se boriti za bolje prekosutra – iako će sutra tada biti danas i u stvari ćemo se opet boriti za bolje sutra. Ova poruka ide posebno mladima – “Uvijek će sutra, sutra biti danas! Zato za sutrašnji “danas” – odnosno sutra, brinite već danas (pravi danas)”.

Četvrtak 14.05.2015.

Novi izazovi su pred nama. Bliži se vikend – provjera stanja super-moć rezervi, standardna depilacija Schtiga i timarenje Gorille, pranje čeljusti, kacige i nogu… Ovaj dan u tjednu, spašavanja obično izvode naši vojnici – rado ih nazivamo… hm… tek je drugi single pred službenim izlaskom, još malo strpljenja i upoznat ćete i njih.

Čestit petak!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije