Vijesti / Kolumne

PIŠE: BRANKO DETELJ

Bilo je pitanje dana kada će se od Čehokovih javašluka početi distancirati i njegovi koalicijski partneri i vlastiti vijećnici

Bilo je pitanje dana kada će se od Čehokovih javašluka početi distancirati i njegovi koalicijski partneri i vlastiti vijećnici
Varaždinski.hr

Uz sve to, cijelo ovo vrijeme mi smo, jebiga i naime, mislili da ovaj grad vodi filozof, a onda smo se, kakav šamar, jednog kišnog ponedjeljka uvjerili u to da ga zapravo vodi jedan mentalni 'vunbacitelj'.

Nakon zadnje, devetnaeste po redu sjednice varaždinskog  vijeća - koja će se, zbog svega što se tamo događalo, kao malo koja prije nje urezati u kolektivnu memoriju - nakon svega što joj je prethodilo u medijima, i nakon što je na koncu završila tako kako je završila, mogli bismo načelno zaključiti da gradonačelnik Ivan Čehok ima razloga za zadovoljstvo.

Naime, sporna točka - koja se ticala odluke hoće li gradski vijećnici dati suglasnost da Grad Varaždin sklopi nagodbu s tvrtkom T&H Invest (nekadašnji T7 VIS), a koja je vezana uz sporove koji su proizašli iz Ugovora o kupoprodaji i zamjeni nekretnina iz svibnja 2009., zbog kojeg su, nota bene, Ivan Čehok i Davor Patafta nepravomoćno proglašeni krivima na Županijskom sudu u Zagrebu - ipak nije skinuta s dnevnog reda.

Kako sada stvari stoje, nastavak trosatne rasprave slijedi na idućoj sjednici zakazanoj za 10. lipnja. Gradonačelnik Čehok tako je 'kupio' još malo manevarskog prostora, još petnaestak dana da uvjeri javnost i vijećnike u to da je rečena nagodba itekako povoljna za Grad Varaždin.

Bez ikakve namjere da ovdje ponavljamo argumente pro et contra, iznesene prethodnih dana u medijima, reći ćemo tek da je ovotjedna sjednica samo potvrdila neke stvari koje smo znali otprije, ali nam je, eto, ponudila i neke nove momente kojih do sada možda nismo bili svjesni.

Mi smo, naime, znali da je gradonačelnik poput najdosadnije muhe uporan i da neće odustati od misije da oponente uvjeri u to da je on uvijek u pravu.

Znali smo da će odgovornost za odluku koju načelno može donijeti i sam pokušati prebaciti na Gradsko vijeće.

Znali smo i to da će se cijenjeni gradonačelnik, požrtvovan kakav jest, opetovano pokušati predstaviti kao jedino moguće rješenje problema kojemu je baš on jedan od glavnih uzroka.

Znali smo da je gradonačelnik već neko vrijeme silno nervozan, opterećen, između ostalog, i prosvjedima koje mu nezadovoljni građani svako malo organiziraju pod nosom, na glavnom gradskom trgu. Baš ni jedan gradonačelnik do sada nije se imao prilike suočiti s tolikom količinom građanskog bunta kao gradonačelnik Čehok.

Znali smo da je samo pitanje vremena kada će se od njegovih eskapada početi distancirati i koalicijski partneri, u ovom slučaju predsjednik Gradskog vijeća i lokalni HDZ.

Znali smo, na kraju krajeva, i to da je samo pitanje dana kada iza njegovih javašluka više neće moći stati ni vijećnici s njegove liste. Ovoga puta iskočio je, sram ga budi, visokopozicionirani član njegove izborne liste Denis Mladenović.

E, sad, ono što nismo znali je da gradonačelnik Čehok, pored ostalih kvaliteta, raspolaže i sasvim respektabilnim dijapazonom borilačkih vještina koje je u ponedjeljak demonstrirao na slučajnom sparing-partneru Marijanu Dominku.

Kakav gard, kakva srčanost! Poluga koju je varaždinski Bore Lee tom prigodom izvukao na ruci županijskog vijećnika Živog zida posramila bi i najslavnije majstore brazilske jiu-jitse.

Što još nismo znali?

E, da, cijelo ovo vrijeme mi smo, jebiga i naime, mislili da ovaj grad vodi filozof, a onda smo se, kakav šamar, jednog kišnog ponedjeljka uvjerili u to da ga zapravo vodi jedan mentalni 'vunbacitelj'.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.