ODGOVOR NA PROZIVKE

Nova direktorica Gradske tržnice odgovorila Čehoku: ‘Ne želim se spuštati na taj nivo’

Je li u 'šihterici' zabilježila da je na Rabu u kolovozu odradila 280 sati? Direktorica Gradske tržnice kaže da to nije točno.

Nova direktorica Gradske tržnice Željka Vincek Strugar odgovorila je na prozivke gradskog vijećnika Ivana Čehoka, koje je on javnim putem uputio prošloga petka.

Nekoliko navodno spornih detalja iznio je Čehok na konferenciji za novinare. Osvrnuo se na to da je Željka Vincek Strugar niz godina radila kao voditeljica Odmarališta na Rabu. Rekao je da ono nikad u povijesti nije ostvarivalo gubitke, ali jest 2021. i 2022. godine.

Što piše u šihterici

No to nije najbitnije na što je Čehok želio ukazati.

“Iz dokumentacije koju smo dobili ispada da je gospođa postupala protuzakonito kad je riječ o obračunu radnih sati i o radnim pravima zaposlenika. Ona si je 2022. godine zapisala da je u kolovozu odradila 280 sati!”, rekao je Čehok pokazujući šihtericu’.

“Znači, 120 sati prekovremenih! To je kao da direktor neke tvrtke sebi upisuje prekovremene. To je i protuzakonito, jer ne možete imati više od 40 prekovremenih sati mjesečno.”

Dodao je da je bilo još navodnih prekršaja.

“Priznala je i drugim zaposlenicama da su radile 280 sati. Pri čemu su to gospođe koje su u mirovini pa rade samo na četiri sata. One su same rekle da uopće nisu imale odmora, tako da su se tu kršila ne samo radna, nego i osnovna ljudska prava”, ocijenio je.

Direktorica demantira optužbe

Željka Vincek Strugar u svome odgovoru demantirala je da je na njezinoj platnoj listi bio evidentiran ijedan prekovremeni sat. A sve ostale odluke donosila je prema nalogu uprave, odnosno bivšeg direktora, smijenjenog Predraga Ciglara. On je nedavono razriješen dužnosti zbog navodnih malverzacija sa sredstvima prikupljenima u humanitarnim akcijama i drugim spornim poslovnim potezima.

“Kao direktorica Gradske tržnice imam obavezu reagirati na navode g. Ivana Čehoka u cilju zaštite ugleda tvrtke koju predstavljam i svojeg osobno. U Gradskoj tržnici zaposlena sam od 2015. godine na radnom mjestu Referent za ostale djelatnosti tržnice i upoznata sam sa svim segmentima rada tvrtke”, napisala je uvodno Željka Vincek Strugar. Dodala je kako ju je na poslove vođenja Dječjeg odmarališta Varaždin na Rabu uputio direktor.

Napominje da o njezinu radu, kao i radu ostalih djelatnica odmarališta, svjedoči stalna popunjenost raspoloživih kapaciteta i veliki interes potencijalnih korisnika. Također, tu su i pozitivna iskustva svih onih koji su boravili u Odmaralištu.

Sve radila po nalogu uprave

“Moje ovlasti nisu bile na nivou donošenja odluka poslovne politike vezane uz financijsko poslovanje, investicije ili bilo kakvih drugih odluka vezanih uz plan poslovanja. Sve poduzete radnje bile su isključivo prema uputama i nalozima uprave”, naglasila je Željka Vincek Strugar.

Što se tiče optužbi za bilježenje 280 odrađenih sati u kolovozu, Vincek Strugar to demantira:

“Na mojoj platnoj listi, kao i na platnim listama ostalih djelatnica odmarališta, nikada nije prikazan niti jedan prekovremeni sat. A svoju platnu listu za navedeni mjesec (kolovoz 2022.) mogu dati na uvid.”

Nije politički aktivna

Kaže još da je, nakon preuzimanja dužnosti privremene upraviteljice, razradila detaljan plan rada tržnice u smjeru vraćanja kredibiliteta tržnice, održivosti i podrške lokalnoj zajednici. Taj plan predstavila je na natječaju za direktora tržnice.

“Nakon imenovanja, preuzela sam dužnost svjesna odgovornosti direktora. Ali svoje vrijeme i energiju ne želim trošiti na neutemeljena prozivanja nego predano raditi i ulagati u daljnji rast i razvoj tržnice”, poručila je.

Napomenula je da nije politički aktivna, niti želi Gradsku tržnicu povezivati s bilo kakvim političkim konotacijama.

“Uvijek sam spremna na razgovor o konstruktivnoj kritici, ali se ne želim spuštati na nivo izjava koje imaju za cilj skupljanje jeftinih političkih bodova. Na kraju, pohvaljujem sve djelatnike Gradske tržnice d.o.o. Varaždin koji su u izuzetno izazovnim uvjetima pokazali spremnost na rad i promjene kako bi zajedno stvorili bolje uvjete za tržnicu, njene korisnike i kupce”, poruka je Željke Vincek Strugar.

Najnovije