REAKCIJA HNS-a ‘Čačiću, ne grizi ruku koja te godinama hranila!’

Radimir Čačić, varaždinski župan iz redova Reformista, kritizirao je ulazak HNS-a u koaliciju s vladajućim HDZ-om, nazivajući to ‘krađom mandata’, a na današnoj konferenciji za medije ponovno se osvrnuo na dug države prema Županiji. Nije se trebalo dugo čekati na odgovor iz HNS-a.

> Čačić poručio: ‘HNS-ova koalicija s HDZ-om je krađa mandata’

> Čačić: ‘Država i dalje duguje Županiji, Divjak i Štromar rade na štetu građana’

Priopćenje te stranke prenosimo u cijelosti.

‘Podmetanja i laži Radimira Čačića na račun Hrvatske narodne stranke –liberalni demokrati sve više spadaju u rubriku vjerovali ili ne, pa podsjećamo Radimira Čačića da ne grize ruku koja ga je godinama hranila, a na račun koje i dan danas bere plodove HNS-ova rada. On pljuje po stranci koja mu je bila dobra dok su HNS-ovke i HNS-ovci danonoćno radili za njega. Stoga, podsjećamo na nekoliko ključnih činjenica.

Jeste li znali da je HNS na posljednjim parlamentarnim izborima osvojio 130 000 preferencijalnih glasova, što je ukupno deset saborskih mandata? Narodna stranka Reformisti Radimira Čačića osvojila tek 9488 preferencijalnih glasova, od čega mu je bivši HNS-ovac Darinko Dumbović donio čak 2650 glasova i to na račun stranke Milana Bandića. Stranka Radimira Čačića u njegovoj 3. izbornoj jedinici osvojila je tek 5040 preferencijalnih glasova.

Jeste li znali da je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak iz kvote HNS-a osigurala 20 milijuna kuna za Varaždinsku županiju, Koprivničko-križevačku županiju i Grad Koprivnicu, što će HNS i podržati u Hrvatskom saboru?

Radimir Čačić kao potpredsjednik Vlade nije osigurao trajno rješenje za javno privatno partnerstvo, a svakodnevno se kiti tuđim perjem i maše projektima koje je započeo Predrag Štromar kao njegov prethodnik.

Osim toga, Radimir Čačić se 2008. godine, kada je smijenjen s pozicije župana Varaždinske županije, odmah želio kandidirati za gradonačelnika Grada Zagreba? Toliko o tome da mu je stalo do građanki i građana Varaždinske županije.

I konačno, jeste li pročitali Čačićevu knjigu ‘Ostvarenja’, koju su mu pisale članice i članovi HNS-a, a ne on sam? Možda je vrijeme za nastavak te knjige pod nazivom ‘Korupcijom, ucjenama i lažima do ostvarenja’, jer to je jedino i najbolje što Radimir Čačić nažalost zna i može raditi’, stoji u priopćenju HNS-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije