ZNATIŽELJA ZADOVOLJENA Bale se voze u općinu Davor, dosad odvezeno 280 tona

Inspekcija zaštite okoliša je u nadzoru tvrtke Varkom utvrdila kako je 28. srpnja s lokacije Brezje u Varaždinu započelo uklanjanje jednog dijela baliranog otpada koji je klasificiran kao neopasan.

Riječ je o balama označenima ključnim brojem ’19 12 99′, o čemu je bio govorio zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

> NALAZ INSPEKCIJE Čehok i Avar: ‘Evo, sve je po zakonu i prema pravilima struke’

Ostaje nejasno zašto gradska vlast govori da se otpad odvozi od sredine srpnja, kad inspekcija spominje kraj mjeseca.

– Osnovnu karakterizaciju otpada provela je ovlaštena pravna osoba Bioinstitut iz Čakovca, kojom je utvrđeno da dio baliranog otpada zadovoljava uvjete za odlaganje na odlagalištu neopasnog otpada. Do 11. kolovoza Varkom je preko tvrtke za prijevoz otpada Aquatehnika na odlagalištu neopasnog otpada Baćanska zbrinuo 279,52 tone otpada KBO 19 12 99 uz propisanu dokumentaciju: prateće listove za otpad s lokacije Brezje – stoji u odgovoru inspekcije.

Tako da je sada poznata i posljedna informacija koja je intrigirala javnost, a to je kamo se odvozi otpad. Odlagalište Baćanska, o kojem govori inspekcija, nalazi se u općini Davor u Brodsko-posavskoj županiji.

– Pregledom mjesta skladištenja s kojega je uklonjen otpad utvrđeno je kako se nalaze manje količine rasutog otpada te najlonska folija bijele boje pa je Varkom upozoren na to kako je kod izvođenja aktivnosti uklanjanja otpada KBO 19 12 99 dužna ukloniti i sav rasuti otpad te otpadne folije koje pri tome mogu nastati – stoji također u odgovoru inspekcije, o čemu je već jutros javnost izvijestio gradonačelnik Ivan Čehok.

Druge nepravilnosti u postupku uklanjanja otpada s lokacije Brezje nisu utvrđene, navodi inspekcija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije