SMEĆE Dio bala odvozi se iz Brezja, veći dio problema u procesu rješavanja

– Nismo počeli odvoziti otpad iz Brezja u tajnosti, već samo radimo ono što smo rekli ranije – kazao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, pritom potvrdivši kako je počeo odvoz dijela otpada.

– Najavili smo da ćemo 1. srpnja krenuti s rješavanjem problema, a to smo i učinili. Iako nismo odmah krenuli ‘fizički’ s odvozom smeća, radili smo kategorizaciju otpada i predpripremne radnje, a od prošlog mjeseca odvozi se dio otpada, onaj koji nije pod koncesijom.

Čehok je rekao kako nije smatrao potrebnim obaviještavati javnost o nečemu što je najavio ranije.

– Otpad se odvozi u jutarnjim satima jer je ljetna žega tako da želimo izbjeći smrad koji te bale izazivaju. Riječ je, okvirno, o 3500 tisuće tona koje će se odvesti u mjesec i nešto dana.

Na pitanje gdje će se taj otpad deponirati, varaždinski gradonačelnik odgovara: – Čistoća ima dogovore s više deponija u zemlji tako da nisam upoznat gdje se točno odvozi.

Nakon što će se sanirati taj otpad, ostaje pitanje što će se dogoditi s ostalim balama koje su pod koncesijom.

– I na tome se radi. Imali smo sastanak s koncesionarom, razmijenili smo dokumente te ćemo problem pokušati riješiti mirnim putem. Ipak, teško mi je reći kad će se to riješiti, ali nadam se da uskoro – kazao je Čehok, dodavši kako su analizirali postojeće stanje te zaključili da su bale u proteklom periodu ‘izgubile oko 20 posto na težini te da je pred njima zadatak rješavanja još okvirno 80 tisuća tona otpada’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije