PREDANA VLAST U GRADU Ivan Čehok: ‘Već u ponedjeljak kreće prijedlog proračuna’

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina obavljena primopredaja vlasti nakon održanih lokalnih izbora.

Povjerenica Vlade Republike Hrvatske Dragica Đula vlast u Gradu Varaždinu predala je novoizabranom gradonačelniku dr. Ivanu Čehoku teje ovom prilikom Ivanu Čehoku, kao i njegovim zamjenicima, čestitala na izbornoj pobjedi.

– Izuzetna čast mi je bila da sam ova dva mjeseca imala dužnost koju mi je povjerila Vlada. Dva mjeseca su brzo prošla i mogu reći da sam se maksimalno trudila da svoj posao obavim s voljom i ljubavlju prema mojem gradu. Izabrana sam u osjetljivo vrijeme, kada grad nije imao proračun i kada je raspušteno Gradsko vijeće. Djelatnici Gradske uprave bili su mi od pomoći kao i pročelnici i zajedno smo postigli rezultate – istaknula je Dragica Đula.

Ivan Čehok zahvalio je Dragici Đuli i istaknuo kako ona ima iskustva i kompetenciju iz Državne uprave te kako je Vlada dobro izabrala postavivši ju za povjerenicu, posebno u stanju u kakvom grad Varaždin još dosad nije bio.

– Proračun smo pripremili i već u ponedjeljak ćemo ga dati na javno savjetovanje, dat ćemo ga gradskim vijećnicima i zainteresiranoj javnosti. Nemamo vremena. Pripremili smo popis kratkoročnih projekata, mjera i poteza, koje moramo povući u sljedećih mjesec dana i sljedeća tri mjeseca. Puno je posla pred nama – kazao je Čehok.

U ovom razdoblju od desetak dana, prije prve sjednice Vijeća, nastavlja, trebamo vidjeti sa svim vijećnicima i skupinama u Gradskom vijeću može li se postići suglasje oko donošenja proračuna do kraja godine.

– Naša je namjera da odmah nakon konstituirajuće sjednice sazovemo novu sjednicu na kojoj bismo donijeli proračun za ovih šest mjeseci.

Kao najjača lista i skupina u Gradskom vijeću krenuli su razgovarati s ostalima, kaže Čehok.

– Prvo smo krenuli s HDZ-om jer oni imaju najviše vijećnika, prirodno je da smo se njima prvo obratili i ponudili mjesto predsjednika Vijeća, premda osobno smatram da bismo mi imali pravo na to, međutim željeli smo pokazati širinu i otvorenost. Razgovarali smo s Reformistima, s dva vijećnika Lige za Varaždin, a razgovarat ćemo i s koalicijskom spregom SDP-a i HNS-a. Ruku suradnje pružamo svima, pa čak i onima koji su se žestoko obrušili na nas – naglasio je Čehok.

Primopredaji vlasti prisustvovali su i njegovi zamjenici Sandra Malenica i Zlatan Avar.

– Prije svega, biti na ovome mjestu mi je čast i odgovornost. Ono što moramo prvo napraviti je gradski proračun do kraja godine i detaljno planirati idući. Od konkretnih događaja tu su Ljeto u Varaždinu, Špancirfest, moramo maknuti namete za naše građane i ‘pročešljati’ ustanove u kulturi, raspisati natječaje za udruge, a tu su i besplatni udžbenici – rekla je Sandra Malenica.

Zlatan Avar ističe kako je zajedno s vijećnikom Željkom Bunićem krenuo u ‘češljanje’ starog proračuna.

– Sigurno ću se baviti financijama, komunalom i gospodarstvom. Naravno, slijedi češljanje trgovačkih društava, ustanova i svođenje poslovanja u racionalne okvire.

Nakon primopredaje, Čehok je primio grupu uglednih poslovnih ljudi iz Švicarske, koji su u Hrvatsku doputovali na poziv mr. Slobodana Mikaca, generalnog konzula Republike Hrvatske u Švicarskoj.

Riječ je o potencijalnim investitorima i gospodarstvenicima koji traže priliku u Varaždinu za razvijanje svojih unosnih poslova.

Također primio je i predstavnike varaždinskog vatrogastva Mirka Sveteca, predsjednika DVD-a Varaždin, Ivicu Labaša zapovjednika JVP-a i člana DVD-a Varaždin te dr. Tomislava Bogovića, predsjednika Gradske vatrogasne zajednice Varaždin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije