KUHANJE U SDP-U Bosilj komentirao HNS-ov salto pa usput napao i svog šefa Habeka

Trenutno drugi čovjek varaždinkog SDP-a Neven Bosilj i novi gradski vijećnik danas je na društvenim mrežama komentirao odluku HNS-a da je spreman za koaliciju s HDZ-om.

Iskoristio je priliku kako bi kritiku odmah uputio i predsjedniku Županijske organizacije SDP-a Mariju Habeku.

– Jedina razlika između političara i lopova je u tome što ste prvog izabrali sami, dok je drugi izabrao vas. U hrvatskoj politici postoji SDP (kakav je da je) te svi ostali koje HDZ može kupiti, a i taj HDZ će se prodati gdje može, npr. Čehoku u gradu ili Čačiću u županiji. Kupleraj političke prostitucije. Zato podsjećam što su prije parlamentarnih izbora potpisali Štromar i Vrdoljak u ime Hrvatske nepotrebne stranke – napisao je Bosilj.

Citirao je tako članak 5. koalicijskog sporazuma SDP-a i HNS-a, koji glasi: ‘Stranke potpisnice Sporazuma obvezuju se na sastavljanje zajedničke koalicijske vlade. Stranke potpisnice Sporazuma obvezuju se da ni u kojem slučaju nakon izbora neće koalirati s HDZ-om.’

Na kraju je Bosilj oštricu s HNS-a usmjerio na svog županijskog šefa:

– Kojim prevarantima, prekupcima i klijentelistima je zadnjih deset godina varaždinski SDP tržio Habek u ime ‘viših’ interesa? – pita Bosilj.

Nije tajna da unutar gradskog i županijskog SDP-a postoje razne struje, a razdoblje nakon lokalnih izbora pravo je vrijeme za evaluaciju postignutog i unutarnje preslagivanje.

Kako doznajemo, Županijski odbor stranke trebao bi se sastati u ponedjeljak, i to u Petrijancu. Čini se kako je Habek odabrao upravo to mjesto budući da je tamo SDP ostvario značajnu pobjedu na lokalnim izborima, odmah uz bok samostalnom osvajanju Ludbrega, gdje je u novi mandat krenuo Dubravko Bilić.

Nakon Županijskog odbora, već u utorak trebao bi zasjedati i varaždinski Gradski odbor stranke, kojem je predsjednik Alen Kišić, a Neven Bosilj potpredsjednik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije