Usprkos podmetanjima, HDZ na kraju jednoglasan: ‘Habijan nema alternativu!’

Na jučerašnjoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a analizirani su izborni rezultati ostvareni u prvome krugu lokalnih izbora održanih 21. svibnja.

Suprotno nekim naznakama o dubokim podjelama unutar stranke i suprotno onome što se moglo iščitati iz javnih istupa Siniše Jenkača, Nenada Horvatića i Gorana Kaniškog (a na društvenim mrežama i ‘izopćenih’ Mladena Greguraša i Igora Borovca) – nije se tražila ničija odgovornost za navodni neuspjeh u pojedinim sredinama!

Sasvim suprotno, jednoglasno je ocijenjeno da je na županijskoj razini HDZ ostvario bolji rezultat nego na proteklim izborima, a sličnu je ocjenu dobio i rezultat HDZ-a u Varaždinu.

– Osvojili smo 13 mandata u Županijskoj skupštini, dosad smo imali 10. Naš kandidat za župana Alen Runac osvojio je 25% glasova, na prošlim izborima imali smo 19% – precizan je bio Anđelko Stričak, predsjednik Županijske organizacije.

Dodao je da će se za svaki grad i općinu napraviti posebna analiza, ali i da se raspravljalo o izbornome rezultatu u Varaždinu.

Damir Habijan je također dobio jednoglasnu podršku kako bi nastavio tamo gdje je stao. U ovome trenutku zaista ne postoji bolja alternativa Habijanu i njegovom timu i njegov rezultat nikako nije neuspjeh – stav je Županijskog odbora, kaže Stričak.

U prvome krugu izbora HDZ je izvojevao pobjedu u 9 općina i gradova, i još 3 u koaliciji. To je jednako konačnom izbornom rezultatu 2013. godine, ali ‘u igri’ u drugome krugu još su Vidovec, Petrijanec i Donja Voća te u koaliciji s HSS-om i Maruševec.

– Po tom pitanju ćemo se svi maksimalno angažirati da i u drugome krugu u tim općinama ostvarimo pobjedu – najavio je Stričak.

Što se tiče pozicije HDZ-a prema kandidatima za župana u drugome krugu (Predrag Štromar i Radimir Čačić), Stričak je odaslao zanimljivu poruku:

– Ne mislimo za nikoga raditi kampanju. Ali možemo ponoviti ono što smo govorili i u kampanji: Varaždinskoj županiji su potrebne promjene.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije