I treći ‘referendum’: Smatrate li Kišića Varaždincem? No anketa brzo uklonjena

– Referendumsko pitanje: Smatrate li Alena Kišića Varaždincem?

Anketa je to osvanula na Facebook stranici ‘Varaždinci za Čehoka’, neslužbenoj stranici Ivana Čehoka, neposredno nakon što je Alen Kišić na jutrošnjoj konferenciji za medije ustvrdio da je drugi krug izbora za varaždinskog gradonačelnika zapravo svojevrsni referendum.

A pitanje bi bilo, rekao je Kišić: ‘Želite li da Grad Varaždin vodi osoba kojoj se sudi da je oštetila upravo taj Grad za višemilijunske iznose?’

> Kišić: ‘Ovo je referendum! Želite li da Grad vodi onaj kome se sudi da ga je oštetio?’

Iako je Ivan Čehok najavio da će njihova kampanja biti afirmativna, bez podmetanja, već danas, tri dana od izbora, njegov stožer (u kojem je teško odrediti granicu gdje završava službena kampanja i počinje ‘neslužbena’) na taktiku kojom u drugi krug izlazi Alen Kišić reagira ničime drugime nego aludiranjem na Kišićevo porijeklo, odnosno činjenicu da je tek krajem 2015. godine doselio iz Ludbrega u Varaždin.

Kako se sada čini, kampanja bi mogla biti sve samo ne uglađena, ni s jedne od strana. Nije ni čudno, veliki je ulog u igri.

Možda stoga u ovoj situaciji nije zgoreg prisjetiti se riječi psihoterapeuta Nebojše Buđanovca, razgovor s kojim smo objavili uoči prvoga kruga izbora.

> POLITIČARI ‘Što više netko želi biti na vlasti, to manje mu treba dati tu moć’

Dodatak: Vrlo brzo nakon što je i postavljena, anketa je uklonjena. Neslužbeno smo doznali da Ivan Čehok nije ‘blagoslovio’ postavljanje te ankete te da, kako je i najavio, drugi krug kampanje namjerava ipak voditi sučeljavanjem programa i po grad bitnih bitanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije