Čehok nudi suradnju svima: ‘Zašto Kišić ne bi mogao biti predsjednik Vijeća?’

Iako je razlika od 40% naprema 22% između Ivana Čehoka i Alena Kišića prilično velika, još uvijek izborna utrka nije završena.

– Sigurno je da je potrebno dokazati se pred građanima i u drugome krugu. Mi ćemo i dalje voditi afirmativnu kamapanju, još izoštriti program i progovoriti o nekim stvarima koje dosad u nedmatanjima jednostavno nismo stigli – rekao je Ivan Čehok za Radio Sjeverozapad.

No ipak misli da je prednost velika i nedostižna.

– Ali i dalje pozivam Varaždinke i Varaždince da izađu na izbore. Kao grad bili smo po postotku izlaznosti u samome vrhu, vjerujem da će tako biti i u drugome krugu.

Osvrnuo se relativni pobjednik prvoga kruga i na odnose snaga u Gradskome vijeću. Naime, Čehokova lista osvojila je devet mandata, SDP i HNS imat će sedmero vijećnika (četiri naprema tri), HDZ ima pet mandata (od čega je Vjeran Strahonja nestranački), dok po dvoje vijećnika imaju Reformisti i Liga za Varaždin.

– Sjećate se, ja sam uvijek radio na taj način da ponudimo mogućnost suradnje svima. I to ne samo koalicijsku suradnju, nego projektnu suradnju, od točke do točke, od odluke do odluke. Ja vjerujem da je suradnja moguća. Štoviše, volio bih da oko nekih razvojnih programa imamo i opće suglasje u Gradskome vijeću. Tako da ćemo otvoriti mogućnost svima da sudjeluju. Zašto primjerice gospodin Kišić, koji je ipak dobio jedan respektabilan broj glasova, ne bi, bez obzira na sve, mogao biti predsjednik Vijeća i zašto ne bismo mogli u Vijeću surađivati? Ili, recimo, gospodin Habijan, koji je vrsni pravnik. Dakle, vidjet ćemo tko će se odazvati mojem pozivu, ali, evo, ja im nudim ruku suradnje. To ne znači da ako će netko imati predsjednika Vijeća da neće imati pravo na svoje mišljenje. Jer ne moramo se uvijek u svemu složiti – prvi je taktički korak Ivana Čehoka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije