ZAVRŠNI SKUP Štromar, Kišić i koalicijski partneri odaslali optimistične poruke

Varaždinska županija ne treba mijenjati smjer. Treba nastaviti istim putem, putem koji iza sebe ima rezultate.

Glavna je to poruka Predraga Štromara, kandidata za još jedan mandat župana Varaždinske županije, izrečena jučer na predizbornom skupu koalicije HNS-a, SDP-a, HSS-a, HSU-a, i HL-SR-a, održanom na Kapucinskom trgu.

Koalicija je predstavila listu za Županijsku skupštinu te listu za varaždinsko Gradsko vijeće (bez HL-SR-a), a prisutnima se obratio i kandidat za gradonačelnika Varaždina Alen Kišić.

U svojoj je poruci Kišić u nekoliko navrata istisao pojam ponosa, kao nešto što želi vratiti Varaždinu. Također, ponovio je da je njegova vizija da Varaždin bude grad sretnih i zadovoljnih ljudi.

– Potrebna nam je stabilnost u Gradskom vijeću, stabilnost od 13 ruku, jer ćemo morati donositi teške odluke. Politika je donošenje odluka, a ne izbjegavanje. Predvodim listu od 25 časnih ljudi, koji će sa mnom zajedno raditi da budemo ponos. Iza mene je pet stranaka, moji zamjenici, a ja ću biti ‘primus inter pares’, prvi među jednakima. Ovo su ljudi neopterećeni ičime u prošlosti, koje nitko ne može teretiti da su oštetili bilo koga na svijetu, a kamoli proračun Grada u kojem žele biti vijećnici, zamjenici ili gradonačelnici – rekao je Kišić.

Dodao je i to da kampanja nije bila laka i ocijenio da je bio najviše napadan od protukandidata.

– Ali to je normalno, uvijek napadaju one koji su najjači – ustvrdio je.

Rekao je da su mu prišivali nadimke poput ‘varaždinski Tito’, ‘Sulejman’, brojili mu koliko dugo živi u Varaždinu, brojili mu i kilograme.

– Izgleda da je veći problem koliko tko ima kilograma, a ne koliko tko ima optužnica! No ja sam kroz sve to prolazio sa smiješkom, znajući da bi najradije izmjerili kolika je moja ljubav prema Varaždinu. Ali, vidite, ta je ljubav neizmjerna. Zato sam čista srca i čista obraza stao pred Varaždinke i Varaždince i zamolio ih za povjerenje. Molim ih za povjerenje jer znam da mogu, znam da zajedno možemo s našim sugrađanima vratiti ponos u Varaždin – rekao je Kišić.

U svome gorovu kandidat za župana Predrag Štromar istaknuo je da od zadnje dvije Vlade nije bilo nikakve podrške Varaždinskoj županiji.

– Pokušali su zaustaviti naše projekte, a u tome su im, nažalost, pomagali i neki saborski zastupnici koji ovdje žive, u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, a ‘lojtru’ su im držali i Reformisti – rekao je Štromar.

Ustvrdio je da je sjever kotač razvoja i da je to kraj vrijednih i radišnih ljudi.

– Pokazali smo da znamo kako povećati BDP, smanjiti nezaposlenost. Cilj nam je osiguranje uvjeta za nove investicije, kako bi se povećao prosjek plaća svim radnicima. Tek kada svi građani budu mogli dostojno živjeti od svojih plaća i kad se sa svojih radnih mjesta budu vraćali zadovoljni doma, naš će cilj biti ostvaren – poručio je Štromar.

Okupljenima su se obratili i predstavnici koalicijskih partnera. Bili su to Zvonimir Sabati i Nina Begičević Ređep ispred HSS-a, Milan Škvorc ispred HSU-a i Božidar Kolarić ispred HL-SR-a.

A na pozornicu su se popeli i predstavili se okupljenima svi kandidati za Županijsku skupštinu te kandidati na listi za Gradsko vijeće Grada Varaždina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije