IZBORI Rajko Dondur kandidat je Živog zida za gradonačelnika grada Varaždina

Predsjednik stranke Živi zid, Ivan Vilibor Sinčić danas je predstavio kandidata Živog zida za gradonačelnika grada Varaždina – Rajka Dondura.

– Živi zid je slobodna stranka, ne ide u politiku da izvršava nečije naloge. Imamo obveze jedino prema našim biračima. Mnogi naši gradovi, općine i županije grcaju u problemima nepotizma, klijentelizma, strukturne korupcije. To je negativna selekcija koja vuče Hrvatsku na dno, a desetljeća provođenja takve politike dovela su do toga da su oni koji su na vlasti u pojedinim općinama, gradovima i županijama stvorili klanove – istaknuo je Sinčić.

Dodaje kako želi da najhrabriji i najsposobniji ljudi idu naprijed te da zastupaju svoje građane.

– Došlo je vrijeme da se boje kriminalci i oni koji su netransparentno trošili sredstva građana. Došlo je vrijeme odgovornosti – dodaje Sinčić.

Varaždinac Rajko Dondur, kandidat zagradonačelnika Varaždina, diplomirani je ekonomist.

– Pratim političku scenu već jako dugo i vidim da su nam hitno potrebne promjene, tako sam se odlučio te promjene, s kolegama iz Živog zida, ostvariti. Simpatizer sam Živog zida otkad se Vilibor Sinčić kandidirao za predsjednika, a sada mi se pružila prilika da se priključim tim mladim ljudima, jer vjerujem da oni žele promjene – kaže Dondur.

Kaže kako je potrebno pomoći ‘malom čovjeku’, jer ‘vrhnje’ ubiru vlasnici, koji nisu više zadovoljni sa stanovima i kućama, već rade dvorce i vraćaju nas u robovlasničko društvo.

– Priključio sam se Živom zidu, jer vjerujem da ćemo zajedno napraviti puno, a ja kao čovjek s iskustvom i znanjem također u tome mogu pomoći. Zajednički cilj nam je poboljšati stanje ljudi, svakog pojedinca – ističe.

Borit će se, kaže, i za starije i za mlade generacije, da ne napuštaju svoj grad. Uz to, naglasio je, borit će se za blokirane ljude, za novi ovršni zakon, koji neće uništavati malog čovjeka. Što se tiče kriminala i korupcije kaže kako će se protiv toga boriti u prvom redu.

– Ako je neki grad simbol urušavanja i svega negativnog što se dogodilo u posljednjem destljeću u Hrvatskoj, onda je to sigurno Varaždin, koji je postao grad slučaj u kojemu se ne može srediti čak ni pitanje otpada. Uništena je kultura, pa i sport te gospodarstvo. Živi zid doista želi zastupati interese građana i ponuditi konkretan, ostvariv program, koji će se moći provoditi od prvoga dana – reka je Branimir Bunjac.

Obratio se i Zlatko Vlahek, kandidat za gradonačenika grada Ivanca.

– Na ruralnim područjima uglavnom su isti problemi. Držva je pogođena velikim brojem blokiranih, ovršnim zakonom pogođeno ih je 330 tisuća. Nadam se da ćemo na lokalnim izborima, barem u nekim dijelovima ljudima pomoći u tom smislu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije