ILČIĆ KONTRA HDZ-a ‘Damir Habijan ne živi demokršćanskim načinom života!’

Posebni savjetnik za ljudska prava potpredsjednika Vlade Davora Ive Stiera, Ladislav Ilčić u Saboru je na konferenciji za medije izjavio kako podnosi ostavku na mjestu savjetnika ministra Stiera.

Ilčić je rekao novinarima kako ostavku daje zbog kandidature za gradonačelnika grada Varaždina. S obzirom da je, kako je rekao, ta uloga nespojiva s onom u Vladi, Ilčić je objavio da podnosi ostavku.

– Podnio sam zahtjev za ostavku, zahvaljujem se gospodinu Stieru – rekao je Ilčić.

– Da nam se sviđa kandidat HDZ-a mi bismo išli s njim. Ali u Varaždinu, stranka koja se poziva na demokršćanstvo ima kandidata koji živi potpuno suprotnim načinom života – rekao je Ilčić, aludirajući pritom na Damira Habijana, predsjednika varaždinskog HDZ-a i njihovog kandidata za gradonačelnika.

Iako nije želio jasno specificirati na što pritom misli, rekao je kako ‘šira varaždinska javnost zna o čemu je riječ’.

– HDZ je u nekim vrijednostima izgubio vjerodostojnost jer promiču kandidate koji nisu vjerodostojni. Njihov kandidat za gradonačelnika živi načinom života koji je suprotan njihovim stranačkim svjetonazorima. Politiku pretvaraju u tehniku bez jasne vizije i ciljeva – tvrdi Ilčić te dodaje kako se ‘žrtvovao svog lijepog honorara da u politici nastupamo iskreno’.

Ilčić je na konferenciji naveo kako se odrekao savjetničkog mjesta u Vladi i honorara od 10 tisuća kuna mjesečno, što je mogao primati naredne četiri godine, no bez obzira na to dobit će naknadu za tri mjeseca koja je proveo na mjestu savjetnika.

– Odrekao sam se te dužnosti, želim se kandidirati za gradonačelnika, ne želim podržati HDZ-ovog kandidata – rekao je Ilčić novinarima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije