Stričak: ‘Prozivanje Plenkovića zbog anemije je bezobrazno i ispod pojasa’

Prozivke i šale na račun hrvatskog premijera Andreja Plenkovića zbog toga što je vojnu obuku izbjegao pozivajući se na jednu vrstu anemije komentirao je, na naš upit, i HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak.

Stričak je svoje viđenje iznio u emisiji ‘Chat po Varaždinski’ Radija Sjeverozapad i našeg portala Varaždinski.hr.

Upitali smo ga kako on gleda na činjenicu da istu vrstu anemije imaju i, kako se pokazalo, neki vrhunski sportaši kao što su primjerice Pete Sampras i Zinedine Zidane. Također nas je zanimalo kako gleda na komentare da je kod premijera riječ o ‘vrsti anemije s kojom možeš sve osim ići u vojsku’.

– To je bezobrazno, to je malo ispod pojasa. Ja mogu reći za sebe, a to je da imam 1367 dana sudjelovanja u Domovinskom ratu – kazao je Stričak pa potom i obrazložio što smatra spornim u ovome slučaju.

– To govori o onima koji su prozivali premijera, a ne govori o temi. Jer ako nemaš konkretne argumente, onda je najlakše nekoga prozivati na osobnoj razini. Zdravstvena slika nekog pojedinca ne bi trebala biti predmet razgovora o tome treba li nam vojni rok ili ne. Dakle, tu se ne radi o jednoj osobi, već se gleda cijela država, svi građani i na koji način pokušati pripremiti se za ugroze. I nitko ne govori o ratu, to mogu biti i poplave, potresi. To su također krizne situacije. Možda smatramo da je dovoljno da nas brane dobrovoljni vatrogasci kad dođe do poplava. Ali ako dođe do daleko veće ugroze, mislim da u tom slučaju mora biti više ljudi i oni moraju biti osposobljeni. A osposobljeni mogu biti samo na taj način – rekao je Stričak u radijskoj emisiji ‘Chat po Varaždinski’.

Povratak vojske u Varaždin i ponovno uvođenje vojnog roka bile su teme prve emisije ‘Chat po Varaždinski’, emitiranoj u četvrtak, 9. veljače, s početkom u 15:15 sati na Radiju Sjeverozapad (95,2 FM).

> Ministar Krstičević najavio: Vojska se vraća u Sinj, Vukovar i – Varaždin!

> Stričak: ‘U Optujskoj ima mjesta i za vojsku i za Sveučilište i za udruge!’

> O povratku vojske u Varaždin i uvođenju vojnog roka – trebamo i vaše mišljenje!

> ANKETA Varaždinke i Varaždinci složni: Bilo bi dobro da mladi idu u vojsku!

Emisija je to kojom Varaždinski.hr i Radio Sjeverozapad nastavljaju uspješnu prošlogodišnju suradnju, ovoga puta u malo izmijenjenom formatu.

Prvu emisiju vodio je glavni urednik Radija Sjeverozapad Luka Špac, kojemu se u studiju pridružio glavni urednik našeg portala Varaždinski.hr Goran Štimec.

Gostovanje u studiju HDZ-ovog saborskog zastupnika Anđelka Stričaka odgođeno je u posljednji tren, zbog njegovih neodgodivih obveza u Hrvatskome saboru, no svoj obol temi on je dao u telefonskom razgovoru.

Sljedećeg četvrtka, 16. veljače, u 15:15 sati očekuje nas nova tema, a i ovoga puta tražit ćemo vaše mišljenje – jer nam je ono bitno!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije