Habijan: ‘Vijeće je i prije prosinca bilo upoznato s ‘propustima’ dr. Zember’

Damir Habijan iz redova HDZ-a, donedavni član Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin, prvi je ukazao na nezakonitost smjene Sanje Zember s mjesta ravnateljice bolnice, a i nakon današnje smjene kritizirao je članove Vijeća.

> Damir Habijan: Smjena Sanje Zember s mjesta ravnateljice je protuzakonita!

> POLITIKA PRESUDILA Sanja Zember smijenjena! V.d. ravnatelja je Nenad Kudelić

U prilog Habijanovu tumačenju kako je smjena protuzakonita govori i dopis resornog ministra Kujundžića. U tom dopisu je istaknuto da ukoliko Vijeće nije reagiralo na nepravilnosti u zakonskom roku od 30 dana, jedino ministar može smijeniti ravnateljicu.

Habijan je za cijelo vrijeme trajanja ‘slučaja’ bolnica pružao potporu sad već smijenjenoj ravnateljici, a isto je učinio i danas, kad je s još nekolicionom liječnika i djelatnika bolnice došao dr. Zember pružiti podršku.

– Nažalost, moram konstatirati kako je ovo očekivano, ali smatram da bi današnji dan trebalo dobro zapamtiti – kazao je.

– Još jednom ću ponoviti kako smatram da su župan Štromar, pročelnica gospođa Jelovac i gospođa Begić, autorica ove famozne odluke, te gospodin Šantek dali svima do znanja da se zakon može kršiti i može se postupati protuzakonito, bez da se za to odgovara. Još uvijek čekam odgovor na pitanje, jesu li oni iznad zakona i do kud to vodi? Moramo li doista čekati svibanj da se neke stvari promijene? – kazao je Habijan.

> BOLNICA Upravno vijeće o dopisu ministra: ‘Reagirali smo unutar zakonskog roka’

Izjave predsjednika Vijeća Šanteka, koji je istaknuo kako nije bio upoznat s nepravilnostima prije sjednice održane 30. prosinca 2016. godine, te kako su postupili sukladno zakonu, Habijan je komentirao:

– Nije točno da za ono što se ravnateljici stavljalo ‘na teret’ nisu znali ostali članovi Vijeća. Jedan od razloga smjene jest potpisivanje aneksa ugovora sa specijalizantima i specijalistima. Iz zapisnika Upravnog vijeća vidljivo je kako se o tome raspravljalo na Vijeću u kolovozu 2016. godine. Nadalje, navodi se privremeno zatvaranje Hitne infektološke ambulante, riječ je o lipnju 2016. godine kad se o tome raspravljalo, o usklađenju statuta bilo je riječi u studenom. Sve navedeno vidljivo je iz zapisnika sa sjednice.

– Na teret joj se stavlja i intervju za lokalni medij, tada još kao v.d. ravnateljice, o čemu je, na inicijativu gospođe Begić raspravljano u studenom. Ponavljam, za sve navedeno postoje zapisnici u audio i pisanom obliku, a iz toga je vidljivo kako je Vijeće s tim bilo upoznato prije sjednice u prosincu – kazao je Habijan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije