Reformisti: ‘Martinčević nije glasala za koncesiju za zbrinjavanje otpada’

U petak, 13. siječnja, Ladislav Ilčić i Krunoslav Burek, članovi stranke Hrast, održali su konferenciju za novinare na kojoj su, ponajprije, istaknuli kako ne planiraju poduprijeti plan Damira Habijana, predsjednika varaždinskog HDZ-a, da u suradnji s ostalim političkim opcijama izrade proračun Grada Varaždina za 2017.

Više o Habijanovoj inicijativi i odbijanju iste od strane Hrasta pročitajte na linkovima ispod.

> Habijan pruža ruku Habušu: ‘Idemo pripremiti novi proračun’

> Hrastovci protiv Habijanova prijedloga: ‘To je put u jednoumlje i salto mortale’

Na samoj konferenciji za novinare, Krunosla Burek dotakao se i Natalije Martinčević, predsjednice varaždinskih Reformista, te je kazao kako je 2012. ona ‘glasovala za toliko štetnu koncesiju za zbrinjavanje otpada koja sad cijelom Gradu zadaje glavobolje’.

Na tu konstataciju odgovor je stigao od Reformista, a priopćenje prenosimo u potpunosti.

‘Vijećnici HRAST-a u svom su priopćenju od 13.01.2017. iznijeli neistinu ustvrdivši da je Natalija Martinčević 2012. glasala za koncesiju za zbrinjavanje otpada.

Kao zamjenica gradonačelnika predlagala je više rješenja, tražila dodatna odvjetnička mišljenja koja je i dostavila gradonačelniku te ključno tražila formiranje stručnog povjerenstva za raspisivanje koncesije.

Svi njezini prijedlozi od strane gradonačelnika bili su odbijeni, a isključivanje od odlučivanja završilo je i formalnim razvlaštenjem početkom 2013., što je uz osobno ljudsko i političko šikaniranje, bio i ostao jedinstveni slučaj u Hrvatskoj.

Kao saborska zastupnica, Amandmanom na državni proračun 2015. Martinčević je tražila da država osigura sredstva za početak rješavanja smeća. Nakon toga u Saboru je predložila i Zaključak kojim je tražila da Vlada preuzme odgovornost za rješavanje našeg najvećeg ekološkog, zdravstvenog i financijskog problema. Svoje prijedloge i inicijative na sastanku je obrazložila i tadašnjem ministru Zmajloviću.

Sve njezine prijedloge odbili su zastupnici SDP-a i HNS-a, a u sljedećem mandatu, na žalost, nismo imali prilike vidjeti niti jedan prijedlog za rješavanje problema smeća saborskog zastupnika gospodina Ilčića’, stoji u priopćenju varaždinskih Reformista.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije