Selec: ‘Da se VAFI ne održi, to bi bila međunarodna sramota’

U stavkama privremenog financiranja nakon pada proračuna Grada Varaždina za 2017. godinu nema, između ostalog, ni 120.000 namijenjenih za audiovizualnu djelatnost.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Sandra Malenica rekla je da se ta sredstva odnose na udrugu Vanima i na popularni i renomirani festival VAFI.

– Toga ove godine vjerojatno neće biti. VAFI je trebao biti održan krajem petog, početkom šestog mjeseca i vrlo je upitno što će od toga biti – rekla je Malenica.

No Hrvoje Selec, tajnik Vanime, kaže ipak da nije upitno da će VAFI-ja biti, ali ne negira da će biti problema oko financiranja.

– Neodržavanje VAFI-ja bila bi međunarodna sramota, sad više nema natrag. Radi se o više od tisuću filmova koji dolaze na festival. Naravno da će nam tih 120.000 kuna nedostajati, ali pokušat ćemo to nadoknaditi iz drugih izvora. Konkretno od sponzora u gospodarstvu – najavio je Selec, rekavši da Grad Varaždin VAFI financira s nekih 30% ukupnih troškova.

– Nama kao udruzi općenito je, zbog ove situacije, bitno da na svim poljima održimo kontinuitet rada, ali na većini tih područja našeg rada ćemo odraditi ono osnovno, jer ćemo sve preusmjeriti na VAFI. Bitno je da ne radimo gubitke – objasnio je te dodao:

– Preživjeli smo mnoge gradske vijećnike pa ćemo preživjeti i ovaj saziv. O njima ne treba previše trošiti riječi, jer o njima samima govore njihova djela – kazao je Hrvoje Selec za ovu novonastalu situaciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije